Főoldal > MENEDÉK – premier előtti filmbemutató A Tan Kapuján

MENEDÉK – premier előtti filmbemutató A Tan Kapuján

Esemény leírása

Premier előtti bemutatón nézhetik meg az érdeklődők A Tan Kapuja 30. évfordulója alkalmából, Farkas Attila Márton rendezésében készült Menedék című filmet.

2021.12.18-án – közvetlenül az egyház szokásos decemberi ünnepsége, a Maitréja ünnepség után – 20 órától, egyszeri alkalommal kerül levetítésre a Menedék című, egész estés film A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

A rendező Farkas Attila Márton, alias FAM a következőket mondta el előzetesen a filmről:
„A Menedék c. film A Tan Kapuja Buddhista Egyház fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából készült, annak mai életét és működését, voltaképp misszióját bemutatandó. Szemben a hazai buddhizmussal foglalkozó eddigi munkáinkkal, itt nem történeti, s főleg nem dokumentarista, hanem spirituális szempontból közelítünk filmünk tárgyához – mondhatni, nem a karmát, hanem a Dharmát próbáljuk prezentálni. A filmben a képi világ dominál, s készítésekor olyan meditatív művek lebegtek a szemünk előtt, mint a Baraka és hasonló alkotások, bár itt jelentős szerepet játszanak az interjúrészletek is. A Menedék hét fejezetből, kvázi hét etűdből áll, melyek az Egyház intézményeit és tevékenységeit járják körül, a megvilágosodás hét tényezője alapján – a fejezetek címei is erre utalnak és ennek sorrendjét követik.”

A film készítői:
Rendező: Farkas Attila Márton (FAM)
Operatőr, vágó, zene: Chris Allan Tod
Riporter: Varjasi Géza

A premier előtti bemutatót megelőzően A Tan Kapuja YouTube csatornáján 17 órától egy kettős online könyvbemutatóra kerül sor a decemberben megjelenő TanKapu30 jubileumi esszékötet és Dobosy Antal: A Nincs-kapu kötetei kapcsán.

18 órától pedig mindenki részt vehet A Tan Kapuja Maitréja ünnepségén és szertartásán, szintén A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Ezt követően, 20 órától kezdődik a Menedék vetítése.

A film csak ezen az estén lesz megtekinthető, a hivatalos premierre egy ma még ismeretlen, későbbi időpontban kerül sor.

Kapcsolódó

2024 04 19. 18:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet.