Főoldal > Kettős könyvbemutató A Tan Kapuján

Kettős könyvbemutató A Tan Kapuján

Esemény leírása

Beszélgetés A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola 30. évfordulója kapcsán megjelenő TanKapu30 című jubileumi kötetről, valamint Dobosy Antal legújabb könyvéről A Nincs-kapuról.

Idén 30 éves A Tan Kapuja. Ebből az alkalomból A Tan Kapuja egy jubileumi esszékötetet állított össze. A Rába Géza szerkesztése és Tenigl-Takács László lektorálása mellett készült kötetben közel 80 írás kapott helyett, amelyek – szorosan, vagy épp csak nagyon lazán, de – kapcsolódnak a buddhizmushoz, az írások szerzői pedig A Tan Kapujához, vagy valamely magyarországi buddhista közösséghez. A TanKapu30 című esszékötet december közepén jelenik meg A Tan Kapuja Kiadó gondozásában.

Ugyancsak decemberben jelenik meg Dobosy Antal zen tanítónak, A Tan Kapuja egyik alapítójának legújabb könyve A Nincs-kapu. A kötet a zen buddhizmus klasszikus kóangyűjteménye tanítással, kifejtéssel és jegyzetekkel ellátva, amely A Tan Kapuja Kiadó, A Tan Kapuja Tanítói sorozatának első kiadványaként kerül napvilágra.

A fenti két kötet online bemutatójára kerül sor 2021. december 18-án 17 órától A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

A beszélgetésen részt vesznek:
Mireisz László – A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke
Dobosy Antal – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora
Cser Zoltán – A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója
Karsai Gábor – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora

A könyvbemutatót követően, 18 órától az egyház Maitréja ünnepségére és szertartására kerül sor, szintén A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Az ünnepséget követően 20 órától a Menedék c. film premier előtti bemutatóját tartjuk meg ugyancsak A Tan Kapuja YouTube csatornáján élőben.

Kapcsolódó

2024 02 15. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Felvételt hirdetünk A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2024/25-ös tanévére, nappali tagozatra. Minden amit a nappali képzésünkről tudni szeretnétek, itt megtalálhatjátok.
2024 02 09. 16:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Baktay-terem, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.
2024 02 23. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Február 23-án 17:30-as kezdéssel Hobo: József Attila estjére kerül sor. Sokan együtt nőttünk fel velük. Most itt A Tan Kapuján személyesen találkozhatunk az Előadóművésszel és a Költővel.