Főoldal > Kettős könyvbemutató A Tan Kapuján

Kettős könyvbemutató A Tan Kapuján

Esemény leírása

Beszélgetés A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola 30. évfordulója kapcsán megjelenő TanKapu30 című jubileumi kötetről, valamint Dobosy Antal legújabb könyvéről A Nincs-kapuról.

Idén 30 éves A Tan Kapuja. Ebből az alkalomból A Tan Kapuja egy jubileumi esszékötetet állított össze. A Rába Géza szerkesztése és Tenigl-Takács László lektorálása mellett készült kötetben közel 80 írás kapott helyett, amelyek – szorosan, vagy épp csak nagyon lazán, de – kapcsolódnak a buddhizmushoz, az írások szerzői pedig A Tan Kapujához, vagy valamely magyarországi buddhista közösséghez. A TanKapu30 című esszékötet december közepén jelenik meg A Tan Kapuja Kiadó gondozásában.

Ugyancsak decemberben jelenik meg Dobosy Antal zen tanítónak, A Tan Kapuja egyik alapítójának legújabb könyve A Nincs-kapu. A kötet a zen buddhizmus klasszikus kóangyűjteménye tanítással, kifejtéssel és jegyzetekkel ellátva, amely A Tan Kapuja Kiadó, A Tan Kapuja Tanítói sorozatának első kiadványaként kerül napvilágra.

A fenti két kötet online bemutatójára kerül sor 2021. december 18-án 17 órától A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

A beszélgetésen részt vesznek:
Mireisz László – A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke
Dobosy Antal – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora
Cser Zoltán – A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója
Karsai Gábor – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora

A könyvbemutatót követően, 18 órától az egyház Maitréja ünnepségére és szertartására kerül sor, szintén A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Az ünnepséget követően 20 órától a Menedék c. film premier előtti bemutatóját tartjuk meg ugyancsak A Tan Kapuja YouTube csatornáján élőben.

Kapcsolódó

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.
2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.