Főoldal > Maitréja ünnepség 2021

Maitréja ünnepség 2021

Esemény leírása

Az idei évben a rendkívüli helyzetre való tekintettel, a decemberi Maitréja ünnepséget ismét online formában tartja meg A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyhez így bárki csatlakozhat, a világ bármely pontjáról.

Hagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.

A 18 órakor kezdődő ünnepélyes szertartást vezetik: Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán.
A szertartást követően 19.30-tól: Zenei meditáció a TKBF tanárai és hallgatói részvételével

Az ünnepséghez A Tan Kapuja YouTube csatornáján lehet csatlakozni.
Időpont: 2021. december 18. szombat, 18.00 órától

Az ünnepséget megelőzően 17 órától TanKapu30 és A Nincs-kapu című könyvek kettős könyvbemutatójára kerül sor ugyancsak A Tan Kapuja YouTube csatornájának élő közvetítésében.

Az ünnepséget követően 20 órától Menedék c. film premier előtti bemutatóját tartjuk meg ugyancsak A Tan Kapuja YouTube csatornáján élőben.

Javasoljuk, hogy mielőtt leülnek a képernyő elé érdemes maguk elé készíteni egy kis Buddha szobrot, egy gyertyát (vagy mécsest) és egy füstölőt!

A szertartás teljes szövege elérhető – és így akár végig is követhető – erre a linkre kattintva: https://www.tkbe.hu/sites/default/files/tkbe_szertartaskonyv.pdf

Szeretettel várja a közösségek gyakorlóit, minden volt és jelenlegi diákját, valamint minden kedves barátját és az érdeklődőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház!

Kapcsolódó

2021 12 18. 20:00
online
2021.12.18-án – közvetlenül az egyház szokásos decemberi ünnepsége, a Maitréja ünnepség után – 20 órától, egyszeri alkalommal kerül levetítésre a Menedék című, egész estés film A Tan Kapuja YouTube csatornáján.
2021 12 18. 17:00
online
Beszélgetés A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola 30. évfordulója kapcsán megjelenő TanKapu30 című jubileumi kötetről, valamint Dobosy Antal legújabb könyvéről A Nincs-kapuról.