Főoldal > Tájékoztatás iskolabezárással összefüggő kérdésekről

Tájékoztatás iskolabezárással összefüggő kérdésekről

Kedves Hallgatók!

A 03.11-én közzétett “Tájékoztatás az országos veszélyhelyzet kihirdetésének Főiskolát és Egyházat érintő következményeiről” című rektori tájékoztató az alábbi pontokkal egészül ki:

1. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. §-ának b) pontja alapján A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatók általi látogatása 2020. március 12-től tilos mindaddig, amíg a Kormány a tilalmat vissza nem vonja. Erre tekintettel a hallgatói belépési proxik 2020. március 12-től a tilalom visszavonásáig nem működnek.

2. A személyes ügyfélfogadás a Tanulmányi Osztályon 2020. március 12-től meghatározatlan ideig szünetel. A korábban megadott személyes félfogadási időben is kizárólag telefonon vagy e-mailen érhetőek el a tanulmányi ügyintézők.

3. A szakdolgozatok papír alapú példányának személyes leadására nincs mód, ezért kérjük, hogy a Főiskola részére postai úton küldjétek meg.

4. A diákigazolványok érvényesítésével kapcsolatos ügyek is kizárólagosan elektronikusan intézendőek, mellyel kapcsolatban 2020. március 12-én az alábbi tájékoztatást kaptuk az Oktatási Hivatal Oktatási Nyilvántartási Központjától:

“Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § a) pontjára tekintettel az Oktatási Hivatal az alábbi intézkedéseket kérte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatások Főosztályától:

  • a 2019/2020. tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók március 31. napja után is;
  • az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó igazolásokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók.

Az ITM arról tájékoztatta hivatalunkat, hogy az intézkedéseket elrendelte, így a felsőoktatási intézmények bezárásából fakadóan a hallgatók nem szenvednek hátrányt a közlekedési kedvezmények igénybevétele során.”

5. Továbbra is visszavonásig, illetve módosításig érvényesek a 03.10-én közzétett “Rektori rendelkezések és ajánlások a koronavirussal kapcsolatban” című tájékoztatóban foglalt pontok, különösen is a külföldi utazásoktól való tartózkodásra vonatkozó ajánlás, ill. a külföldi utazásokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség.

6. Általános útmutatóként megfontolandó A Tan Kapuja Buddhista Egyház Egyházi Tanácsának állásfoglalása és ajánlása az egyház közösségei, tagjai és gyakorlói számára.

Kérem fentiek szíves betartását.

Karsai Gábor
rektor

Kapcsolódó

Hírek

Felvételi jelentkezés nappalis képzéseinkre

Felvételt hirdetünk A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2024/25-ös tanévére, nappali tagozatra. Minden amit a nappali képzésünkről tudni szeretnétek, itt megtalálhatjátok.

Események

Baji Miklós Zoltán kiállítása A Tan Kapuján

2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.