Főoldal > A Tan Kapuja állásfoglalása a koronavírussal kapcsolatban

A Tan Kapuja állásfoglalása a koronavírussal kapcsolatban

Frissítés! A koronavírus miatt Magyarországon kihirdetet Veszélyhelyzet miatt A Tan Kapuja Buddhista Egyház a rendelkezés visszavonásáig az össze eseményét és rendezvényét törli.
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és Egyház épületei zárva tartanak.

Kedves Barátunk! Testvérünk a Dharmában!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház Egyházi Tanácsának állásfoglalása és ajánlása az egyház közösségei, tagjai és gyakorlói számára a koronavírussal kapcsolatban:

Ideje van a közösségi gyakorlásnak és ideje van az egyéni elvonulásnak és befelé fordulásnak. Most éppen ez utóbbi az időszerű. A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel azt javasoljuk az Egyház és a Tagközösségek minden tagjának, hogy egyrészt vegyük komolyan az idei holdújévünnepségen elhangzott orákulumok tanácsát, vagyis törekvéseinkben a hangsúly a korlátozás, a visszatartás, a mértékletesség, a befelé forduló elmélyedés, az érzékszervi tapasztalás kontrollja, a nyugodt és kiegyensúlyozott tudat megteremtése és a felelős együttérzésre épülő cselekvés legyen.

Másrészről tegyünk meg mindent a járvány terjedésének megakadályozására:

Töröljük a nélkülözhető egyházi eseményeket, halasszuk el a külföldi látogatóink programjait, átmenetileg szűkitsük a kapcsolatrendszerünket, buddhista módon meghajolva és összetett kézzel üdvözöljük egymást és ne kézfogással vagy ölelkezéssel, és mindeközben tudatilag ne távolodjunk el egymástól, hanem éppen ellenkezőleg: érezzük át közös sorsunkat és felelősségünket a kialakult helyzet ellenére.

Valamint jól tesszük, ha naponta elmondjuk száznyolcszor a Gyógyító Buddha mantráját: 

Tejata Om Bekandze, Bekandze, Mahábekandze
Radzsa szamugate, szváhá

Tartsuk be azokat az utasításokat és felhívásokat, melyek már a csapból is folynak: a kézmosás és fertőtlenítés szabályait, valamint a hivatalos állami szervek javaslatait és tanácsait.

Tekintettel arra, hogy az Egyház és a Főiskola működése és programjai teljes mértékben összekapcsolódik, ezért az Egyház és a Tagközösségek tagjai számára is hivatalos ajánlásnak tekinthető a Főiskola rektora által megfogalmazott felhívás, melyet az alábbi linken lehet elérni. Kérem a Tagközösségeket, hogy ezt az állásfoglalást helyezzék el a honlapjukon és tegyék nyilvánossá minden gyakorló és törekvő számára:

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektori rendelkezése a koronavírussal kapcsolatban (2020.03.10)

Mireisz László
A TKBE ET. elnöke
2020.03.11.

Kapcsolódó

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó