Főoldal > Zen tábor 2015

Zen tábor 2015

zentábor15_2
Esemény leírása

A zen táborra való jelentkezés lezárult.

Közösségünk 2015. évben is, augusztus 3-tól 9-ig zen tábort szervez Uszón, az Egyház elvonulási házában. Olyanok részvételére is számítunk, akik szeretnének megismerkedni a zen gyakorlatával, a meditációval, a zen szellemi hátterével, de eddig még nem gyakoroltak zent. Terveink szerint a napi program a következőképpen fog alakulni: reggel 8 órakor és este 20 órakor zen szertartást tartunk. A szertartás félórás meditációból, szútra-éneklésből, rövid tanító beszédből fog állni. Délelőtt 10 órától és délután 18 órától egy-egy csoportos foglalkozást tartunk, zennel kapcsolatos témákról beszélgetünk. Amennyire az időjárás engedi, közösen főzünk bográcsban. Jó idő esetén kirándulunk a környéken, helyenként megszakítjuk a sétát, és alkalmas helyen leülünk, meditálunk a természetben. Az étkezést magunknak fogjuk megszervezni, ezért amennyire lehetséges az első napra mindenki hozzon magával élelmiszert, a későbbiekben pedig majd közösen oldjuk meg annak beszerzését, illetve elkészítését. Törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen elhagyni a tábort. Az Uszó elvonulási ház Bükkmogyorósdtól körülbelül 3 km-re fekszik a hegyek között egy völgyben. Ivóviznek palackos vizet biztosítunk, mosakodáshoz és zuhanyozáshoz kútvizet használunk. A házban korlátozott számú férőhely van, ezért, aki teheti hozzon sátrat, de hálózsákot, takarót az is hozzon, aki a házban lesz elszállásolva.

A tábort Dobosy Antal a közösség apátja, Károlyfi Judit, és Komár Lajos zen tanítók vezetik.

Levelezési cím: anti@zen.hu
Jelentkezés: Aki szeretne részt venni, küldjön egy jelentkezési e-mail-t a levelezési címre!
Dátum: 2015. augusztus 3 – 9.
Helyszín: Uszó, a Tan Kapuja Buddhista Egyház Bükkmogyorósd közelében lévő elvonulósi helye.

GPS koordináták: 48,12827, 20,32561, További info Uszóról.

Közlekedés: Az elvonulási házat Bükkmogyorósdról lehet elérni, ahová buszjárat visz Budapestről, Egerből, Ózdról. Ha valaki kocsival érkezik, akkor a kocsiját kinnt kell hagyja Bükkmogyorósdon. Innen gyalog kell menni úgy 3 km-t a házig. A térképen bejelöltem a parkoló helyet és az útvonalat.

Ellátás: Önköltséges de amennyire lehetséges az első pár napra mindenki hozzon magával egy kevés élelmet, a későbbiekben pedig majd közösen oldjuk meg annak beszerzését, illetve elkészítését, mindezt próbáljuk úgy, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen elhagyni a tábort.

Szállás költségek: Minden résztvevő számára ingyenes. Természetesen hozzájárulást az elvonulási ház fenntartásához örömmel fogadunk.

Napirend: Reggel 8 órakor és este 20 órakor zen meditáció és szertartás. A meditáció kb 30 perc, szútra éneklés, rövid tanító beszéd. Délelőtt 9 órakor és délután 18 órakor egy-egy csoportos foglalkozás, beszélgetés zen témákról. Amennyire az időjárás engedi közös főzés bográcsban, és kirándulás a környéken, helyenként meditációval a természetben.

zentábor15_2

Kapcsolódó

2024 02 09. 16:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Baktay-terem, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.
2024 02 23. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Február 23-án 17:30-as kezdéssel Hobo: József Attila estjére kerül sor. Sokan együtt nőttünk fel velük. Most itt A Tan Kapuján személyesen találkozhatunk az Előadóművésszel és a Költővel.