Főoldal > Könyvbemutató – Németh Norbert: A buddhizmus eszméi

Könyvbemutató – Németh Norbert: A buddhizmus eszméi

Esemény leírása

Könyvbemutatót tartunk 2022.04.13-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében és A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Az eseményen A Tan Kapuja Kiadó gondozásában megjelent Németh Norbert: A buddhizmus eszméi című könyv kerül bemutatásra, amely a kiadó által életre hívott A Tan Kapuja tanítói sorozat 2. kiadványaként látott napvilágot.

A könyvbemutatót április 13-án 18 órától tartjuk A Tan Kapuja Szertartástermében, ahol a szerzővel Lapat Dániel, a Buddha FM riportere beszélget.
A bemutatóra A Tan Kapuja Buddhista Főiskola idei Nyílt napjainak záróeseményeként kerülr sor, melyre személyes jelenléttel is lehet csatlakozni, de természetesen – ahogy azt már megszokhattuk – online is közvetíteni fogjuk azt A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

A könyvről és a szerzőről bővebben:

A buddhizmus eszméi

Koroktól és hovatartozástól függetlenül az embert mindig is foglalkoztatták létezésének alapkérdései. A halál és halhatatlanság, az élet és halál, a múlandóság és öröklét perspektívái ma éppúgy kihívást jelentenek, akkor is, ha ezekkel a nyugati ember rendszerint csak kivételes helyzetekben szembesül.

A keleti bölcsesség egyik kincsestára, a buddhizmus olyan eszméket őrzött meg a jelenkor számára, amelyek világunk „tudós értetlenségének” elosztásával képesek létezésünk mélyebb forrását feltárni. Nem újabb elméleteket, elvont teóriákat kíván adni, hanem minden körülmény között megőrzendő tudást, minden korlátoltságot és kötöttséget felszabadító erőt.

A jelen kötet a buddhizmus fő területeit és iskoláit veszi szemügyre, ahogyan kezdetektől fogva napjainkig kialakították önálló tanrendszerüket. A keleti eszmék színes és érdekfeszítő világának bemutatásával a könyv egy több, mint kétezer éves hagyomány elevenségét tárja elénk. Az eszmék életre keltése és a mindennapi életbe való átültetése már az olvasó feladata, a kötet e folyamathoz és benső átalakuláshoz kíván támpontot adni. A sok esetben egzotikusnak és távolínak tűnő tanításokba a mai embernek is megragadható szemléletmódok segítségével vezet be.

Dr. Németh Norbert, PhD MCU (sz. Győr, 1969). 1991-ben az akkor alakuló A Tan Kapuja Buddhista Főiskola első évfolyamának hallgatója. Később tibeti nyelvi és kultúrtörténeti szakirányon mesterszintű képesítést (2010), majd a thaiföldi Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetemen (MCU) buddhista tanulmányokból PhD végzettséget szerzett (2018), jelenleg a Főiskola adjunktusa.

A buddhizmus eszméi című könyv megvásárolható A Tan Kapuja webshopjában.

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.