Főoldal > Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Esemény leírása

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság közös szervezésében a bhutáni Karma Phunthso tart előadást szeptember 22-én 18 órától A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertatástermében, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Előadásának címe:  Buddha-természet – elmélet és gyakorlat a külünböző korokban

Karma Phuntshóról röviden:

Spirituális gondolkodó, szociális munkás és Bhután egyik vezető tudósa, kutatója. Buddhizmust és bhutáni tanulmányokat tanít Bhutánban és külföldön. Teljes szerzetesi képzését elvégezte, mielőtt Oxfordba ment, hogy szanszkritot és klasszikus indiai vallásokat olvasson, majd PhD-t szerezzen szanszkrit és klasszikus indiai vallásokból.

Keleti tanulmányok doktori fokozatot szerzett. Kutatóként dolgozott a Cambridge-i Egyetemen, a CNRS-en (Párizs) és a Virginiai Egyetemen. Jelenleg íróként dolgozik a Tsadra Alapítványnak a „Buddha-természet” projekten, íróként pedig sokat foglalkozik Bhután történetével, vallásával, kultúrájával és fejlődésével.

Hat könyv szerzője – köztük a „Bhután története” című kötet -, hét könyvet szerkesztett, több mint kétszáz cikket és esszét írt, és több mint egy tucat kutatási projektet vezetett.

Alapítója a Loden Alapítványnak – egy bhutáni civil társadalmi szervezetnek.

Munkásságával a média is széleskörűen foglalkozott, többek között a BBC, a Forbes, a BBS, a Kuensel, a The Bhutanese, a Science, a Radio Free Asia, az Oxford Today, a Times of India, az India Today, a Tricycle és a Channel News Asia.

Karma Phuntsho Facebook oldala

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás