Főoldal > Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Esemény leírása

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság közös szervezésében a bhutáni Karma Phunthso tart előadást szeptember 22-én 18 órától A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertatástermében, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Előadásának címe:  Buddha-természet – elmélet és gyakorlat a külünböző korokban

Karma Phuntshóról röviden:

Spirituális gondolkodó, szociális munkás és Bhután egyik vezető tudósa, kutatója. Buddhizmust és bhutáni tanulmányokat tanít Bhutánban és külföldön. Teljes szerzetesi képzését elvégezte, mielőtt Oxfordba ment, hogy szanszkritot és klasszikus indiai vallásokat olvasson, majd PhD-t szerezzen szanszkrit és klasszikus indiai vallásokból.

Keleti tanulmányok doktori fokozatot szerzett. Kutatóként dolgozott a Cambridge-i Egyetemen, a CNRS-en (Párizs) és a Virginiai Egyetemen. Jelenleg íróként dolgozik a Tsadra Alapítványnak a „Buddha-természet” projekten, íróként pedig sokat foglalkozik Bhután történetével, vallásával, kultúrájával és fejlődésével.

Hat könyv szerzője – köztük a „Bhután története” című kötet -, hét könyvet szerkesztett, több mint kétszáz cikket és esszét írt, és több mint egy tucat kutatási projektet vezetett.

Alapítója a Loden Alapítványnak – egy bhutáni civil társadalmi szervezetnek.

Munkásságával a média is széleskörűen foglalkozott, többek között a BBC, a Forbes, a BBS, a Kuensel, a The Bhutanese, a Science, a Radio Free Asia, az Oxford Today, a Times of India, az India Today, a Tricycle és a Channel News Asia.

Karma Phuntsho Facebook oldala

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.