Főoldal > Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Karma Phuntsho előadása A Tan Kapuján

Esemény leírása

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság közös szervezésében a bhutáni Karma Phunthso tart előadást szeptember 22-én 18 órától A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertatástermében, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Előadásának címe:  Buddha-természet – elmélet és gyakorlat a külünböző korokban

Karma Phuntshóról röviden:

Spirituális gondolkodó, szociális munkás és Bhután egyik vezető tudósa, kutatója. Buddhizmust és bhutáni tanulmányokat tanít Bhutánban és külföldön. Teljes szerzetesi képzését elvégezte, mielőtt Oxfordba ment, hogy szanszkritot és klasszikus indiai vallásokat olvasson, majd PhD-t szerezzen szanszkrit és klasszikus indiai vallásokból.

Keleti tanulmányok doktori fokozatot szerzett. Kutatóként dolgozott a Cambridge-i Egyetemen, a CNRS-en (Párizs) és a Virginiai Egyetemen. Jelenleg íróként dolgozik a Tsadra Alapítványnak a „Buddha-természet” projekten, íróként pedig sokat foglalkozik Bhután történetével, vallásával, kultúrájával és fejlődésével.

Hat könyv szerzője – köztük a „Bhután története” című kötet -, hét könyvet szerkesztett, több mint kétszáz cikket és esszét írt, és több mint egy tucat kutatási projektet vezetett.

Alapítója a Loden Alapítványnak – egy bhutáni civil társadalmi szervezetnek.

Munkásságával a média is széleskörűen foglalkozott, többek között a BBC, a Forbes, a BBS, a Kuensel, a The Bhutanese, a Science, a Radio Free Asia, az Oxford Today, a Times of India, az India Today, a Tricycle és a Channel News Asia.

Karma Phuntsho Facebook oldala

Kapcsolódó

2024 02 09. 16:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Baktay-terem, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.
2024 02 23. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Február 23-án 17:30-as kezdéssel Hobo: József Attila estjére kerül sor. Sokan együtt nőttünk fel velük. Most itt A Tan Kapuján személyesen találkozhatunk az Előadóművésszel és a Költővel.