Főoldal > Kabuki tánc és szu-dzsóruri előadás

Kabuki tánc és szu-dzsóruri előadás

kabukielőadás
Esemény leírása

Pathos in Metamorphoses – Az átváltozás szenvedélye

A színművészet, a tánc valamint a tradícionális zene elemeit sajátosan ötvöző kabuki-tánc és a drámai feszültségű, narrációval előadott lírai történet, a dzsóruri kettőse egy kulturális térutazás a japán művészetek magávalragadó világába.

Hosszú idő után kabuki tánc előadás Budapesten! Ezúttal a Művészetek Palotája színpadán! Nagyszabású produkció, a műfaj kiemelkedő képviselőivel, neves hangszeres előadóművészekkel! Kihagyhatatlan élmény, népszerű sikerdarabokkal!

Műsor: Az Ecsigo dzsisi – Az ecsigói oroszlán kabuki-tánc betét tradícionális énekszóval és zenei kísérettel előadott ritmusos táncdráma, mely az „oroszlántánc” valamint az „ippon geta” japán fapapucsban bemutatott japán sztepptánc egyedülálló ötvözete.

Előadja: NAKAMURA Kazutaró, sokszoros díjnyertes tacsikata-táncos

A zenei aláfestéssel és egyedi narrációval felcsendülő dzsóruri, a Kikaigasima – Ördög-sziget a „japán Shakespeare”, neves drámaíró Csikamacu Monzaemon 1719-ben írt alkotása, mely a szülői gondoskodás, az önfeláldozó lelkület valamint a gazdával szembeni odaadó hűség jellemezte kivételes japán erényrendszer megörökítője.

Narráció: TAKEMOTO Chitosedajú

Samiszen zenei kíséret: TOJOTAKE Tomisuke

A kabuki-tánc repertoár egyik híres darabját megelevenítő, zenei kísérettel színre vitt Szagi muszume – Kócsaglány egy leányként testet öltő fehér kócsag lélekrajza, mely az emberi formába bújt lélek szerelmi érzésekkel, féltékenységgel és halálküzdelemmel átitatott viaskodását festi meg. Az előadás a színpadon történő gyors kosztümváltás nem mindennapi japán technikáját követi.

Előadja: NAKAMURA Kazutaró

Időpont: 2014. július 5-6.  19:00

Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyek: https://www.mupa.hu/program/pathos-in-metamorphoses-az-atvaltozas-szenvedelye-2014-07-05_19-00-fesztivalszinhaz

kabukielőadás

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.