Főoldal > Kabuki tánc és szu-dzsóruri előadás

Kabuki tánc és szu-dzsóruri előadás

kabukielőadás
Esemény leírása

Pathos in Metamorphoses – Az átváltozás szenvedélye

A színművészet, a tánc valamint a tradícionális zene elemeit sajátosan ötvöző kabuki-tánc és a drámai feszültségű, narrációval előadott lírai történet, a dzsóruri kettőse egy kulturális térutazás a japán művészetek magávalragadó világába.

Hosszú idő után kabuki tánc előadás Budapesten! Ezúttal a Művészetek Palotája színpadán! Nagyszabású produkció, a műfaj kiemelkedő képviselőivel, neves hangszeres előadóművészekkel! Kihagyhatatlan élmény, népszerű sikerdarabokkal!

Műsor: Az Ecsigo dzsisi – Az ecsigói oroszlán kabuki-tánc betét tradícionális énekszóval és zenei kísérettel előadott ritmusos táncdráma, mely az „oroszlántánc” valamint az „ippon geta” japán fapapucsban bemutatott japán sztepptánc egyedülálló ötvözete.

Előadja: NAKAMURA Kazutaró, sokszoros díjnyertes tacsikata-táncos

A zenei aláfestéssel és egyedi narrációval felcsendülő dzsóruri, a Kikaigasima – Ördög-sziget a „japán Shakespeare”, neves drámaíró Csikamacu Monzaemon 1719-ben írt alkotása, mely a szülői gondoskodás, az önfeláldozó lelkület valamint a gazdával szembeni odaadó hűség jellemezte kivételes japán erényrendszer megörökítője.

Narráció: TAKEMOTO Chitosedajú

Samiszen zenei kíséret: TOJOTAKE Tomisuke

A kabuki-tánc repertoár egyik híres darabját megelevenítő, zenei kísérettel színre vitt Szagi muszume – Kócsaglány egy leányként testet öltő fehér kócsag lélekrajza, mely az emberi formába bújt lélek szerelmi érzésekkel, féltékenységgel és halálküzdelemmel átitatott viaskodását festi meg. Az előadás a színpadon történő gyors kosztümváltás nem mindennapi japán technikáját követi.

Előadja: NAKAMURA Kazutaró

Időpont: 2014. július 5-6.  19:00

Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyek: https://www.mupa.hu/program/pathos-in-metamorphoses-az-atvaltozas-szenvedelye-2014-07-05_19-00-fesztivalszinhaz

kabukielőadás

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.