Főoldal > Harmónikus légzés kurzus

Harmónikus légzés kurzus

harmonikuslegzes
Esemény leírása

Kedves Vadzsra Közösség és Gyakorlók!

Örömmel jelentjük be Cser Zoltán felhatalmazott Jantra jóga oktató légzés kurzusának időpontját:

2014 november 29. szombat – november 30. vasárnap, 10 -13 és 15 – 17 óra, a TKBF-en.

A kurzus ára :

Tagoknak 8000 forint,

nem tagoknak 12.000 forint.

A TKBF jelenlegi és régi diákjai tagi áron vehetnek részt!

Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse gyakran szokta mondani, hogy az élet nem más, mint légzés.

Ezért megtanulni jól lélegezni, azaz tudatosan lélegezni alapvető dolog, főleg a mai kor emberének. 

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a légzés összekapcsolja a tudatunkat a testtel, ezért a Harmonikus Légzés, vagy teljes légzés kulcsfontosságú elem mind a test, mind pedig a tudat működésének koordinálásához. 

Nélkülözhetetlen módszer a tudat lecsendesítése, a testi feszültségek csökkentése szempontjából, továbbá jótékonyan hat a testre és az idegrendszerre egyaránt. 

Az elsajátított módszereket bárhol és bármikor végezhetjük, ily módon hatékony eszközhöz jutunk a hétköznapi életünkben.   A Harmonikus Légzés módszerének forrása a tibeti Jantra jóga rendszere, mely egyike a legrégibb fennmaradt jógának, eredete a 8. századig nyúlik vissza.

A kurzuson a testi és légző gyakorlatokon keresztül elsajátítjuk az alhasi légzést, majd a bordaközi és a mellkasi légzés fázisain át megtanuljuk a teljes légzést, kinyitva a testet a légzésre. A légzés helyének és fázisainak összehangolása révén érjük el a harmóniát a légzésben, a Harmonikus Légzést.

A kurzuson várunk Mindenkit nagy szeretettel!

Cser Zoltán és a Gankjil

Magyarországi Dzogcsen Közösség Egyesület

www.dzogchen.hu

harmonikuslegzes

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.