Főoldal > Harmónikus légzés kurzus

Harmónikus légzés kurzus

harmonikuslegzes
Esemény leírása

Kedves Vadzsra Közösség és Gyakorlók!

Örömmel jelentjük be Cser Zoltán felhatalmazott Jantra jóga oktató légzés kurzusának időpontját:

2014 november 29. szombat – november 30. vasárnap, 10 -13 és 15 – 17 óra, a TKBF-en.

A kurzus ára :

Tagoknak 8000 forint,

nem tagoknak 12.000 forint.

A TKBF jelenlegi és régi diákjai tagi áron vehetnek részt!

Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse gyakran szokta mondani, hogy az élet nem más, mint légzés.

Ezért megtanulni jól lélegezni, azaz tudatosan lélegezni alapvető dolog, főleg a mai kor emberének. 

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a légzés összekapcsolja a tudatunkat a testtel, ezért a Harmonikus Légzés, vagy teljes légzés kulcsfontosságú elem mind a test, mind pedig a tudat működésének koordinálásához. 

Nélkülözhetetlen módszer a tudat lecsendesítése, a testi feszültségek csökkentése szempontjából, továbbá jótékonyan hat a testre és az idegrendszerre egyaránt. 

Az elsajátított módszereket bárhol és bármikor végezhetjük, ily módon hatékony eszközhöz jutunk a hétköznapi életünkben.   A Harmonikus Légzés módszerének forrása a tibeti Jantra jóga rendszere, mely egyike a legrégibb fennmaradt jógának, eredete a 8. századig nyúlik vissza.

A kurzuson a testi és légző gyakorlatokon keresztül elsajátítjuk az alhasi légzést, majd a bordaközi és a mellkasi légzés fázisain át megtanuljuk a teljes légzést, kinyitva a testet a légzésre. A légzés helyének és fázisainak összehangolása révén érjük el a harmóniát a légzésben, a Harmonikus Légzést.

A kurzuson várunk Mindenkit nagy szeretettel!

Cser Zoltán és a Gankjil

Magyarországi Dzogcsen Közösség Egyesület

www.dzogchen.hu

harmonikuslegzes

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás