Főoldal > Az oktatási rendszerek kudarca: a holisztikus nevelés szükségessége

Az oktatási rendszerek kudarca: a holisztikus nevelés szükségessége

Esemény leírása

2023. június 20-án a malajziai Dato’ Dr. G. K. Ananda Kumarasiri spirituális tanító tart előadást A Tan Kapuján. Előadásának témája a különböző oktatási rendszerek kudarca, és a rosszul működő módszerek helyett alkalmazható ősi, holisztikus megközelítés.

Az előadásról röviden:

Az oktatási rendszereket a világ legtöbb országában súlyosan elégtelennek találják. Bármilyen felfogást is vall valaki az oktatásról, a lényeg a jövő nemzedékeinek sikere, jól-léte és boldogsága. Ez a szülők, a tanárok és az iskolarendszer oktatási kultúrájának szent kötelessége. Dr. Ananda Kumarasiri a holisztikus oktatás és pedagógia meghonosításának kritikus fontosságára összpontosít. Megközelítése szerint a holisztikus oktatás és pedagógia elengedhetetlen ahhoz, hogy a tanuló képes legyen céltudatos és boldog életet élni, különösen a modern korban, ahol az idő és az elvárások egyre növekvő nyomásával szembesülünk. Az előadás bemutatja annak a mögöttes filozófiának a fontosságát, amely a diákot, a hallgatót tekinti az oktatás középpontjának. A szülői kötelesség és felelősség szerepe is megvizsgálásra kerül a holisztikus pedagógia előnyeinek teljes körű kiaknázásában. Dato’ Dr. Kumarasiri betekintést nyújt a parijatti, patipatti és pativédha kulcsfogalmaiba is. Ennek az ősi oktatási rendszernek (amely mélyen beépült Taxila és más buddhista központok működésébe) a modern megfelelői a tanulás kognitív, affektív és pszichomotoros területeiként azonosíthatók.

 

Dato’ Dr. G. K. Ananda Kumarasiri nagykövet élete nagy részét karrierdiplomataként töltötte (1966-1995). Létrehozta és vezette a Nemzetközi Kapcsolatok és Stratégiai Tanulmányok Központját a malajziai közszolgálat számára (1979-1981). A megbízás felkeltette érdeklődését az oktatás, a humánerőforrás-fejlesztés és a szakmai képzés iránt. 1995-ben vonult nyugdíjba, mint az ASEAN malajziai főigazgatója (1993-1995). A Human Development and Peace Foundation (HDPF, Emberi Fejlődés és Béke Alapítvány) alapító elnöke. Az Utara Malaysia Egyetem adjunktusa, aktív dharma-tanító, rendszeresen tart nyilvános előadásokat szerte az országban és külföldön. Népszerű dharma-beszédei a személyes önfejlesztéssel, a kiválóság megvalósításával, az egészséges mentális kultúra művelésével, a sikerhez vezető úttal, a jól-léttel, a boldogsággal és a belső békével, az önmegvalósító kiválósággal, a bölcs és gondoskodó neveléssel, a holisztikus buddhista oktatás szükségességével foglalkoznak.

 

Az előadás időpontja: 2023. június 20. kedd 19:00

Az előadás helyszíne: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Szertartásterem

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.