Főoldal > Tájékoztatás az országos veszélyhelyzet kihirdetésének Főiskolát és Egyházat érintő következményeiről

Tájékoztatás az országos veszélyhelyzet kihirdetésének Főiskolát és Egyházat érintő következményeiről

Kedves Oktatók, Hallgatók, Munkatársak,

Prof. Dr. Bódis József Államtitkár Úrtól a magyarországi rektorok a következő tájékoztatást kapták az országos veszélyhelyzet mai elrendelését követő, a magyar felsőoktatást érintő döntésekről:

  • a minisztérium március 12-14-én rendkívüli rektori szünet elrendelését javasolja a rektoroknak,
  • a minisztérium a jövő hétre (március 16-22-e) a tavaszi szünet rendje szerinti működés elrendelését javasolja a rektoroknak,
  • a minisztérium március 23-ától – a rendelkezés visszavonásáig – távoktatás szerinti működés elrendelését javasolja a rektoroknak, addig kidolgozva a távoktatás szerinti működés feltételeit az egyes intézményekben.

Mindezekre tekintettel a 4/2020. (03.11.) számú rektori utasítást adtam ki.

Amint a minisztériumtól megkapjuk a hivatalos írásos tájékoztatást, ill. egyéb rendeleteket, további tájékoztatásokat, utasításokat fogok közzétenni.

A legfontosabb eddigi tudnivalók:
1. Március 12-22-e között minden óra, főiskolai és egyházi tanfolyam, egyéb közösségi program elmarad.
2. Március 12-15-én minden tevékenység szünetel a Főiskolán, beleértve az adminisztratív munkavégzést is, azt kollégáink indokolt, egyéni belátás alapján otthonról, távmunkában végezhetik. 
3. Március 16-20-a között csak és kizárólag adminisztratív munkavégzés zajlik majd a Főiskolán, a távoktatás feltételeinek megteremtésén munkálkodva.
4. Március 23-ától a Főiskolán ellenkező utasításig távoktatás fog működni, a szükséges adminisztráció biztosításával. A további részletekről megfelelő időben egyeztetünk minden érintettel, ill. a tájékoztatásokat közzétesszük.
5. Egyéb tanfolyamaink, programjaink március 23-a utáni átszervezéséről, átütemezéséről további tájékoztatót fogok adni.
6. Mindez vonatkozik a Főiskola valamennyi intézményére (pl. Könyvtár) is.
7. A 2020. június 15-26. záróvizsgaidőszakra vonatkozó szakdolgozatbeadási határidőt (2020. március 16. hétfő 15 óra) – a rendkívüli helyzetre tekintettel – minden hallgatóra vonatkozóan egységesen 2020. április 15-én (szerda) 15:00 óráig meghosszabbítom.

A további tájékoztatókig mindenkinek kívánok minden jót, kitartást, nyugalmat és békességet!

Üdvözlettel,
Karsai Gábor
rektor
 

Kapcsolódó

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a 2022/2023. tanévre

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban azok az államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas) illetve költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, illetve mesterképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak, akik jelenlegi

Események

Oszoly túra

Ha már így vége lett a szorgalmi időszaknak, oszoljunk!