Főoldal > Tájékoztatás a koronavírus világjárvány harmadik hulláma miatti intézkedésekről

Tájékoztatás a koronavírus világjárvány harmadik hulláma miatti intézkedésekről

Kedves Hallgatók! Kedves Oktatók! Kedves Munkatársak!

A mai kormányinfón történt bejelentésekre tekintettel – az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkárságának előzetes útmutatását figyelembe véve -, a koronavírus világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés keretében az alábbi intézkedéseket vagyok kénytelen meghozni.

1.) A mai naptól kezdődően 2021. április 7-ig személyes jelenléti formában szervezett hallgatói, oktatói tevékenységre  a Főiskolán vagy a Főiskola szervezésében semmiképpen nem kerülhet sor.
Ezért a 2020/2021. tavaszi félévének online formában történő megkezdéséről szóló 2/2021. (01.18.) sz. rektori utasítás 2.) pontja szerinti egyedi rektori engedélyt (pl. személyes, jelenléti módon tartott elvonulásokra) az aktuális járványügyi helyzet alapján nem tudok adni.

2.) A mai naptól kezdődően 2021. április 7-ig az ügyeleti rend és a távmunkavégzés szabályai is szigorodnak, azaz kollégák csak halaszthatatlan/nélkülözhetetlen esetben dolgozhatnak a benti irodákból (ha az otthoni munkavégzésük továbbra sem megoldott).
Az otthoni munkavégzésre a veszélyhelyzet során a távmunkával kapcsolatos szabályok alkalmazásáról szóló 487/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni, az „egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények szabályai (home office)” tárgyában 2020. november 13-án írt munkáltatói tájékoztató levelemben írtak figyelembe vételével.

3.) Az  Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága által kiadott a felsőoktatási képzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséről szóló Ágazati Ajánlásának rendelkezéseit a továbbiakban is maradéktalanul be kell tartani.
A fenti intézkedések hatálya automatikusan meghosszabbodik, ha a Kormány a mai napon bejelentett korlátozásokat április 7-ét követően is fenntartja.

Kérem, hogy ezeket a szabályokat egymás egészsége érdekében – a nem-ártás és az igazsághoz ragaszkodás buddhista elvei gyakorlásaként – valamennyien türelmesen, és egymás emberi méltóságának tiszteletben tartására összpontosított figyelem fenntartásával tartsuk be.

Az ilyen helyzetekben tapasztalatból tudjuk, hogy leginkább az segít, ha a korlátozásokat nem külső kényszerként, hanem a másokért önként vállalt felajánlásként teljesítjük.

Békesség!
Karsai Gábor rektor

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó