Főoldal > Tájékoztatás a Főiskola működési rendjéről május 18-ától

Tájékoztatás a Főiskola működési rendjéről május 18-ától

Kedves Hallgatók,

a tegnap, május 16-án kiadott 211/2020. (V. 16.) kormányrendelet a rektorok hatáskörébe sorolta a fővárosi felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatásának szabályozását május 18-a után.

A főiskolai és egyházi oktatókkal, munkatársakkal folytatott tegnapi és mai külön egyeztetés eredményeként a következőket rendelem el:

1. A Főiskola május 18-ától az elmúlt két hónapban érvényesített körülmények között folytatja tovább a munkát: a hallgatók alapesetben továbbra sem látogathatják az intézményt, a tanulmányaikkal kapcsolatos tevékenységeket a vizsgaidőszak végéig online bonyolítják le, az oktatók és munkatársak pedig lehetőség szerint továbbra is otthonról, a távmunka és a főiskolai ügyeleti rend ötvözésével folytatják a munkavégzést.

2. Engedmény a fentiek alól: ha hallgatónak halaszthatatlan, a Főiskolán elvégzendő adminisztratív jellegű teendője lenne, azt egyénileg, a járványügyi előírásokat betartva, a csoportosulást továbbra is kerülve, az ügyeletet folytató és bent tartózkodó kollégákkal előre egyeztetve elvégezheti a Főiskolán és intézményeiben (pl. Könyvtár).

3. Az Egyház ehhez hasonló szabályozást alkotott a közösségi programok, rendezvények körében, egyelőre azok sem indulnak újra a Börzsöny és Csengettyű utcai épületeinkben.

4. A nyárra halasztott e félévi elvonulásokról (időpont és helyszín) külön körben, várhatóan június hónap folyamán születik döntés.

5. Ez a szabályozás visszavonásig, módosításig, illetve a törvények/rendeletek változásáig áll fenn.

Köszönjük megértéseteket, támogatásotokat és aktív részvételeteket a főiskolai folyamatokban a március közepe óta tartó rendkívüli helyzet közepette is.

Kérem, hogy a járvány és az országos veszélyhelyzet elmúltáig – egymás és önmagunk védelmében egyaránt – tartsuk fenn az eddig kialakult, jól bevált gyakorlatokat, szokásokat. 

További sikeres vizsgaidőszakot és békés, nyugalmas, jó egészségben töltött napokat kívánok mindannyiótoknak!

Üdvözlettel,

Karsai Gábor 
rektor

Kapcsolódó

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó