Főoldal > 3. koronavírus közlemény

3. koronavírus közlemény

Kedves Hallgatók, Tanárok, Munkatársak és Látogatók!

A koronavírussal kapcsolatos korábbi tájékoztatóinkban

  • https://www.tkbf.hu/foiskolai/hirek/2020/02/03/a-vuhani-tudogyulladas-jarvany-elleni-intezkedesek-a-foiskolan
  • https://www.tkbf.hu/foiskolai/hirek/2020/02/27/friss-informaciok-a-koronavirusrol

tájékoztatást adtunk Nektek a Főiskola által tett megelőző intézkedésekről és felhívtuk figyelmeteket a nem-ártás elvének és a személyi higiénia szempontjainak a helyes alkalmazására a járvány megelőzése érdekében. Ugyancsak jeleztük, hogy melyek a legfrissebb közegészségügyi tájékoztatások szerinti fertőzött területek és mi a teendő, ha valaki ilyen területről érkezett vissza. 

Kérjük, hogy ezeket a továbbiakban is tartsátok be, kiegészítve az alábbiakkal:

Kérjük, hogy a Szangha, a közösségek, a hallgatók, az oktatók, a munkatársak és a látogatók egészségének védelme érdekében se a Főiskola oktatói, hallgatói és munkatársai, se A Tan Kapuja Buddhista Egyház közösségei a közeljövőben – ill. a hivatalos korlátozás feloldásáig – ne szervezzenek kirándulásokat, tanulmányutakat, kiküldetéseket a koronavírussal fertőzött területekre (jelen állapot szerint: Kína, Dél-Korea, Irán, Japán, Szinngapúr, Hongkong, Olaszország: Lombardia, Emilia-Romagna, Piedmont, Veneto tartományok), különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. 

Ha mégis járna vagy járt volna az elmúlt egy hónapban hallgató, oktató vagy munkatárs a fertőzött területeken, akkor visszatérése után két hétig lehetőleg ne menjen közösségbe, ne jöjjön a Főiskolán se órára, se rendezvényre és figyelje saját magát! Ha a fertőzött területekről történő visszatérést hitelt érdemlően igazolja, a két hetes távollét a hallgatók esetében az óralátogatási kötelezettség alól igazolt távollétnek minősül, az oktatók és más munkavállalók esetén engedélyezett a távmunkavégzés. 

Ha valaki magán tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06-80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait! 

Az oktatók, munkatársak és közösségi tagok együttműködését kérjük abban is, hogy ha programjainkon olyan résztvevőről tudnak, aki az elmúlt hetekben fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék a rektor felé (info@tkbf.hu), és kérjék meg a résztvevőt a programtól való távolmaradásra, illetve tájékoztassák őt a teendőkről a tünetek észlelése esetén.

Üdvözlettel: 

Karsai Gábor rektor

Kapcsolódó

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.