Főoldal > Felhívás az Ukrajnából menekülők megsegítésére

Felhívás az Ukrajnából menekülők megsegítésére

Mi, a szenvedés iránt érzékeny buddhista gyakorlók, a buddhai tanítások követői kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk a rászorulóknak, és próbáljuk enyhíteni a nehézségeket, melyek az ukrajnai válság kapcsán most kialakultak.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium mindent megtesz, hogy minél nagyobb segítséget tudjon nyújtani a rászorulóknak és ez a segítség közvetlenül el is jusson azokhoz, akiknek szükségük van rá.
Épp ezért a fenti intézmények nagy összegű támogatást juttatnak el egy olyan segélyszervezetnek, amely közvetlen kapcsolatban áll a rászorulókkal, menekültekkel és így közvetlenül tud segíteni a bajbajutottakon.

HOGYAN SEGÍTHET ÖN IS?

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola közös szervezete, A Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálat gyűjtést szervez az ukrán válság miatt hazánkba kényszerülő menekültek számára.
Amennyiben Ön is szeretne segíteni, felajánlást tenni, a következő módokon teheti azt meg:

1. Lehetősége van pénzbeli felajánlást tenni A Tan Kapuja Buddhista Egyház adományszámlájára átutalt összeggel.
Kérjük, hogy a közleménybe írja be: „ukrajnai válság”.

Bankszámlaszámunk:
10403181-49555454-54551052
SWIFT, BIC: OKHB HU HB
IBAN: HU47 1040 3181 4955 5454 5455 1052

A felajánlott összegeket A Tan Kapuja közvetlenül egy olyan szervezetnek juttatja el, amely kapcsolatban áll a rászorulókkal, a menekültekkel, és így közvetlenül tud segíteni a bajbajutottakon.

2. Személyesen A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára eljuttatott felajánlások formájában a következőket várjuk:

  • közvetlenül fogyasztható tartós élelmiszerek, italok (instant leves, konzerv, ropogtatnivalók, csokoládék, energiaszeletek, kisdobozos üdítők, stb.),
  • személyes higiéniához kapcsolódó felajánlások (tusfürdő, fogkefe, fogkrém, WC-papír, papírzsebkendő, egészségügyi betét, pelenka, stb.).

Az adományokat A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (Budapest IX. kerület, Börzsöny u. 11.) főbejáratától 15 m-re jobbra található nagy világos sárga kapunál (vészkijárat) lehet leadni a Segélyszolgálat koordinátorával folytatott előzetes egyeztetés után.

3. A Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálat koordinátorával egyeztetve egyéb jellegű felajánlásokat is szeretettel fogadunk:

  • a felajánlott élelmiszer és tárgyi adományok eljuttatása/elszállítása a rászorulóknak a határmenti településekre, illetve a budapesti érkezési pontokra,
  • átmeneti szállás felajánlása az ország egész területén,
  • menekültek szállítása.

Koordinátor:
Karsai Éva Haliun
Tel.: 06 70 254 6636
E-mail: karuna@tkbe.hu

Amennyiben valamilyen felajánlást szeretne tenni, adományozni szeretne, előtte mindenképpen kattintson az alábbi linkre (a TKB Egyház oldalán), ahol folyamatosan FRISSÍTJÜK a felajánlásokkal kapcsolatos információkat, igényeket:
Aki A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola keretein túl is tudna/szeretne segíteni, azok az alábbi gyűjtésünkből is tájékozódhatnak a segítségnyújtási lehetőségekről az Egyház oldalán:
https://www.tkbe.hu/content/tan-kapujan-kivuli-lehetosegek-az-ukrajnai-menekultek-segitesere
A FENTIEKEN FELÜL A TAN KAPUJA A KÖVETKEZŐKKEL JÁRUL MÉG HOZZÁ A SZENVEDŐK MEGSEGÍTÉSÉHEZ:
  • A Mánfai Elvonulási és Oktatási Központunkban 8 fő, az ukrán válság miatt rászoruló menekült buddhista gyakorló számára biztosítunk szállást, valamint a Mánfai Önkormányzat jóvoltából étkezést is.
  • 2022. március 12-én este hét órától 12 órás BÉKEMEDITÁCIÓT tartunk A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola Szertartástermében, melyet élőben online is közvetíteni fogunk, és melyhez minden kedves gyakorolni vágyó ember csatlakozását is várjuk A Tan Kapuja YouTube csatornáján. Bővebb információ: https://www.tkbf.hu/kiemelt-hirek/bekemeditacio/

A szenvedők nevében tisztelettel és köszönettel fogadunk minden felajánlást!
Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke
Karsai Gábor, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora

 

„Minden lény szabaduljon meg a szenvedéstől, elért jószerencséje el ne múljék.”

Kapcsolódó

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a 2022/2023. tanévre

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban azok az államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas) illetve költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, illetve mesterképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak, akik jelenlegi

Események

Oszoly túra

Ha már így vége lett a szorgalmi időszaknak, oszoljunk!