Főoldal > Ünnepélyes tanévnyitó A Tan Kapuján

Ünnepélyes tanévnyitó A Tan Kapuján

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Szeptember 4-én tanévnyitó ünnepségen vettek részt A Tan Kapuja Buddhista Főiskola első éves hallgatói.

Az ünnepségre az épp megújuló Csengettyű utcai épület kertjében, a Tiszta Tudat sztúpánál került sor. A tanévet Karsai Gábor, a Főiskola rektora, valamint Mireisz László és Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke és igazgatója nyitották meg. Az ünnepség végén a jelenlévő első éveseket egy gyertya és füstölő meggyújtása mellett fogadták a Főiskola hallgatójává.

A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán a 2021-22-es tanévben rekord számú, 116 új hallgató kezdte meg tanulmányait, ebből 39-en a BA nappali, 71-en a BA esti képzésén, 6-an pedig az MA-n.

Külön öröm számunkra, hogy a felvételi eljárásban felvettek közül mindössze öten döntöttek úgy, hogy idén mégsem iratkoznak be intézményünkbe, így a felvettek 96%-a meg is kezdte tanulmányait Főiskolánkon.

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Az eseményről készült galériánkat erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Várszegi József

Kapcsolódó

Események

Felső sík elérése cammogással és csámcsogással

Az év utolsó, garantáltan karácsony-mentes kirándulásának célterülete a Kamaraerdő és a Tétényi-fennsík. Mi várható? Hideglelős sárdagasztás, vagy roppanó hó, vagy fagyott agyag felett ké kég.

Hírek

Barátunktól búcsúzunk

Életének 86. évében, 2021.11.18-án, otthonában elhunyt Bethlenfalvy Géza, a buddhizmus és A Tan Kapuja nagy barátja, a Keréknyomok című orientalisztikai és buddhológiai folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.