Főoldal > Ünnepélyes tanévnyitó A Tan Kapuján – 2023.

Ünnepélyes tanévnyitó A Tan Kapuján – 2023.

2023. szeptember 2-án tanévnyitó ünnepségen vettek részt A Tan Kapuja Buddhista Főiskola első éves hallgatói.

A tanévet Karsai Gábor, a Főiskola rektora, Mireisz László A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Dobosy Antal A Tan Kapuja professzora és Cser Zoltán az egyház igazgatója nyitották meg. Az évnyitón rövid beszédet mondott az első héten a TKBF-en kurzust tartó Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője is. Az ünnepség végén a jelenlévő első éveseket egy gyertya és füstölő meggyújtása mellett fogadták a Főiskola hallgatójává.

Az eseménnyel párhuzamosan évnyitót tartottak A Tan Kapuja Buddhista Egyház hittanoktatói is.

A 2023/24-es tanévre A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára felvettek összlétszáma 170 fő, ami további hallgatói létszámnövekedést jelent még az elmúlt évek magas összlétszámához képest is.

A különböző képzéseinkre felvettek száma:

– nappali BA (alapképzés): 36 fő

– esti BA (alapképzés): 79 fő

– levelező BA (alapképzés) Mánfán: 17 fő

– távoktatás BA (alapképzés): 29 fő

– esti MA (mesterképzés): 9 fő

 

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Az eseményről készült galériánkat erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Bán-Horváth Attila

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó