Főoldal > Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében (https://meka.hu).

A Mecsek gyönyörű természeti környezetében elhelyezkedő elvonulási központ a Baranya megyei Mánfa községben található, Pécstől 15, Komlótól 7 km-re. A Tan Kapuja Buddhista Főiskola az elvonulási központban működő Mánfai Oktatási Intézet létrehozásával olyan alkalmas helyet kíván a Főiskola hallgatóinak biztosítani, ahol zavartalanul lehet a buddhista tanulmányokkal, nyugalmat és elmélyülést igénylő szellemi tevékenységekkel foglalkozni.

Miben nyújt újdonságot a levelező képzés?
A Főiskola mánfai levelező tagozatának sajátossága lesz:
– a havonta egyszer Mánfán eltöltött intenzív oktatási hétvége, tömbösített jelenléti órákkal,
– továbbá az egyes tantárgyak ezt kiegészítő online, ill. távoktatási rendszerű órái a hét négy estéjén (csütörtök-vasárnap, 18-20h között).

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik:
– az önálló tanulást részesítik előnyben,
– a budapesti képzéseinken nem tudnak részt venni, de havonta egy hétvégét Mánfán el tudnak tölteni (akár a közelben, akár távolabb laknak),
– hétközben dolgoznak, de négy estét (csütörtök-vasárnap, 18-20h között) szabaddá tudnak tenni az életükben az online oktatásra,
– a személyes, jelenléti órákat szívesen töltik nyugodt, természeti környezetben,
– a kisebb létszámú (max. 33 fős) csoportokban tanulást kedvelik,
– térítésmentesen szívesen veszik igénybe a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának és Tudásközpontjának könyvtári szolgáltatásait.

A levelező képzésen egyelőre két specializációt indítunk, évente váltakozó rendszerben:
a buddhista meditáció (a 2022/23-as tanévben indul) és a vallásbölcseleti specializációt (a 2023/24-es tanévben indul).

A levelező képzés személyes oktatási alkalmai Mánfán a 2022/23-as tanévben:
– 2022. szeptember 10-11.
– 2022. október 8-9.
– 2022. november 12-13.
– 2022. december 10-11.
– 2023. február 11-12.
– 2023. március 11-12.
– 2023. április 15-16.
– 2023. május 13-14.

A mánfai képzés kizárólag költségtérítéses formában indul, amelynek összege 210.000,- Ft / félév lesz. A képzésre évfolyamonként max. 33 főt veszünk fel.

A képzésre jelentkezni a 2022-es felvételi eljárás pótfelvételi időszakában (2022. augusztus 14-ig) lehet, az érdeklődők a részletekről a Főiskola honlapján tájékozódhatnak.

Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

Kapcsolódó

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó