Főoldal > Rekordszámú felvételiző A Tan Kapuján

Rekordszámú felvételiző A Tan Kapuján

DSC_0109

2021. május 20-án és 21-én lezajlottak a 2021/22-es évben induló képzéseink felvételi beszélgetései.

Azt már bizonyosan elmondhatjuk, hogy a Főiskola történetében először fordul elő, hogy már a tavaszi felvételi során betelt a következő évi BA estis képzésünk összes hallgatói helye, így ebből a képzési formából idén már biztosan nem hirdetünk pótfelvételit az augusztusi időszakban. Erre – a legnépszerűbb – képzési formánkra a meghatározott felvehető hallgatói keretlétszámhoz képest 60%-kal többen jelentkeztek.

További képzéseinkre is nőtt a jelentkezők száma, egyre többen szeretnének megismerkedni a buddhizmussal, a Buddha tanításával, a Főiskolán folyó vallásbölcseleti képzéssel, vagy valamely, a buddhizmushoz szorosan kötődő idegen nyelvvel.

Összességében elmondható, hogy az elmúlt évekehez képest rekordszámú jelentkező volt: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2021/22-es tanévben induló képzéseire közel kétszer annyian jelentkeztek, mint az előző, 2020/21-es tanévre.

Nagyon örülünk minden jelentkezőnek és szeretnénk hálánkat kifejezni a belénk vetett bizalomért!

Kapcsolódó

TKBF rektori pályázat 2022.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, mint fenntartó, a Nemzeti felsőoktatásról szól 2011.évi CCIV. törvény (Nftv) 37.§ (3) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki az A

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.