Főoldal > Pályázati felhívás 2016/17. tanévre

Pályázati felhívás 2016/17. tanévre

Külföldi oktatói megbízás:
Az Erasmus+ program keretében az Európai Unió országainak valamely felsőoktatási intézményében lehet oktatási tevékenységet folytatni. Az oktatás időtartama hetente legalább nyolc tanórát kell, hogy jelentsen
Az oktatói mobilitás célja a partnerintézmény szakos tanrendjébe illeszkedő előadások, szemináriumok megtartása, illetve a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat további építése, különös tekintettel az Erasmus program tantervfejlesztési tevékenységeire.
Előnyt élveznek azok az oktatók, akik először vesznek részt az Erasmus programban.

Egy oktató egy tanéven belül kétszer is pályázhat. Pályázatának pozitív elbírálása esetén a két út között minimum egy hónap különbségnek kell lenni.

Milyen juttatásokban részesülhet egy Erasmus oktató?
Az Erasmus oktatók támogatásban részesülnek külföldi útjuk során. A támogatás mértéke a külföldi oktatási periódus hosszától, a fogadó országtól függően igen változó lehet. A támogatás mértékével kapcsolatos részletek az Információk menüpontban találhatók. Az Erasmus támogatás csupán hozzájárul a külföldi oktatói út megvalósításához, ezért szükség van egyéb kiegészítő forrásokra is.

Hová lehet pályázni: a Pályázati lehetőségeknél lehet részletes információt találni.

Új kapcsolatok teremtése:
Ha egy oktatónknak olyan értékes szakmai kapcsolata van, ami még nem szerepel az Erasmus programban, az oktatóknak lehetősége van arra, hogy intézeti és/vagy kari vezetője egyetértése esetén bilaterális szerződést készítsen elő. Az új bilaterális szerződés egy eredeti példányát feltétlen át kell adni a kari koordinátornak. Ez a szerződés tartalmazza az adott intézménnyel való hallgatói/oktatói mobilitás szakterületi kódját, keretszámait, időtartamát. A bilaterális szerződés mintája az Űrlapok oldalon található.

A pályázat menete:
1. Pályázati űrlap benyújtása a Nemzetközi Irodában
2. Oktatói program, időpont egyeztetése a fogadóval (Ürlap: Oktatói program leírása)
3. Kiküldetési határozat kitöltése
4. Oktatói ösztöndíj szerződés megkötése (Nemzetközi Irodában)
5. Külföldi oktatói program zárása után igazoló jelentés aláírattatása (Oktatói út igazoló dokumentum, angol)
6. Kiküldetési határozat pénzügyi lezárása
7. Oktatói beszámoló elkészítése (online)

Kapcsolódó

Események

Könyvbemutató – Kenéz László: Üres harang

A Hétfő Esték A Tan Kapuján 2023-as tavaszi első eseményén Kenéz Lászlónak, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola docensének könyve, az Üres Harang című kötet kerül bemutatásra.

Események

Könyvbemutató – Cser Zoltán: Jóga a buddhizmusban

A Hétfő Esték A Tan Kapuján 2023-as tavaszi második eseményén Cser Zoltánnak, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatójának első könyve, a Jóga a buddhizmusban című kötet kerül bemutatásra.