Főoldal > Megtisztelő meghívásnak tett eleget A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

Megtisztelő meghívásnak tett eleget A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a veszélyhelyzeti oktatás, működés támogatására webinárium-sorozatot indított el, melyre 25 felsőoktatási intézmény között előadóként A Tan Kapuja Buddhista Főiskola is meghívást kapott.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzeti időszakban, az elmúlt pár hónapban a minisztérium folyamatos tájékoztatást kért a felsőoktatási intézményektől arról, hogyan működnek a távolléti oktatási időszakban. Főiskolánk, eleget téve a kérésnek, folyamatosan beszámolt a távolléti oktatás, digitális oktatás során szerzett tapasztalatairól, az alkalmazott elméleti és gyakorlati módszereiről.

Intézményünk visszajelzései alapján a TKBF-et is kiválasztották, hogy a tapasztalatainkról, bevált jó gyakorlatainkról számoljunk be egy minisztériumi webinárium-sorozat keretében. Az öt alkalomból álló sorozatban összesen 25 magyar felsőoktatási intézmény kapott megkeresést. A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora, Karsai Gábor június 10-én tartotta meg előadását a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem képviselői mellett.

Az előadást az alábbi videóban lehet megtekinteni (47:28–1:00:25 között), de az érdeklődőknek javasoljuk a többi – nem csak a felsőoktatásban dolgozók számára érdekes és tanulságos – beszámoló megtekintését is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium jelenleg is futó webinárium-sorozatának összes előadása itt lesz megtekinthető:

Kapcsolódó

TKBF rektori pályázat 2022.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, mint fenntartó, a Nemzeti felsőoktatásról szól 2011.évi CCIV. törvény (Nftv) 37.§ (3) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki az A

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.