Főoldal > Gyerekjóga

Gyerekjóga

tibeti-gyermek-joga2

Kumar Kumari, tibeti gyermek-jóga foglalkozás a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán!

A foglalkozások ingyenesek!

Ha fontos számodra a gyermeked egészsége és jövője, itt a helyetek!

Kumar Kumari Jantra – A Herceg és Hercegnő gyakorlata

1991-92 a fém bárány évében Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse tibeti dzogcsen-mester megírta a Lótuszvirágok füzére: Jantra Jóga gyermekeknek című könyvet.

Mivel a gyermekek fizikai felépítése, légzése, adottságai nagyban különbözik a felnőttekétől, ezért számukra speciális jantra jóga szükséges. Mivel testük kicsi, légzésük természete szerint rövid és könnyű, ezért növekedésük időszaka alatt számukra az a fajta légzés alkalmazása a hasznos, ami a gyors és lassú be- és kilégzésen alapul.

A Kumar Kumari Jantra 15 gyakorlatból áll, 5-6 éves kortól 12-13 éves korig ajánlott.

A gyermekek számára a legjobb módszer a jantra jóga légzés alkalmazására, hogy a mozgást hangokkal kombináljuk, ily módon érjük el az öt elem kiegyensúlyozásának célját. Ez javítja a fizikai állapotot és jó egészséget garantál. A hangok, mivel alap mantrák, rendelkeznek a képességgel, hogy növeljék a világosságot és az egyén energiáinak összehangolása által csökkentsék az akadályokat.

Mivel a légzés az életerőhöz kapcsolódik, ezért nagy hasznára válik a gyerekeknek, ha a hangokat a légzéssel integrálják, igy a jantra jógán kívüli időszakban lépésről lépésre egy természetesebb légzésformához szoknak hozzá.

Egy kis ízelítő a felnőtt jóga rendszerből:

A gyakorlásokon várunk Mindenkit nagy szeretettel!

Magyarországi Dzogcsen Közösség

www.dzogchen.hu

Varga Zoltán: +3630/941-0562

Kapcsolódó

Oktató

Dr. Hoffmann Orsolya

Dr. Hoffmann Orsolya A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára(neveléstudomány) Neveléstudományból szereztem tudományos fokozatot, de meghatározó az úton, amin elindultam az is, hogy eredetileg német szakos

2024/25. tanév őszi félévének rendje

Évnyitó 2024. szeptember 7. (szombat) 9:15 óra (11 órától záróvizsgázottak számára rendezett ünnepség) Levelező tagozat: 2024. szeptember 14. (szombat) 10:15 – Mánfa Regisztráció és elsős

Megszakítás