Főoldal > Főiskolánk is csatlakozott a Nemzetközi Jóganaphoz

Főiskolánk is csatlakozott a Nemzetközi Jóganaphoz

Idén kilencedik alkalommal tartják meg  világszerte hivatalosan a Nemzetközi Jóganapot, melyet az előző évek példáját követve A Tan Kapuja Buddhista Főiskola is ismét megünnepelt.
Az UNESCO által világörökség listára került rendezvény ezévi mottója:
“Yoga for Vasudhaiva Kutumbakam”, mely az emberiség közös érdekeit szolgálva az “Egy Földbolygó, Egy Család, Egy Jövő” üzenetét hordozva kívánja a világbékét és a kölcsönösség,  jóakarat üzenetét terjeszteni.

A főiskolai közösségi gyakorláson túl, június 17-én a III. kerület Folyondár utcai Vasas Sport és rendezvényközpontban megrendezésre került programon ismét lehetőséget kapott intézményünk a TKBF rövid bemutatására és egy 20 perces buddhista szemléletű gyakorlás vezetésre, melyben aktív státuszú és korábban végzett hallgatóink is részt vettek F. Irtl Melinda vezetésével, akiknek ezúton is köszönjük a közösséget támogató jelenlétüket (Baló Ágnes, Bognár Ákos, Keserű Márton, Rusvai Ágnes).

A Nemzetközi Jóganap alkalmából A Tan Kapuja Szertartástermében is tartottunk gyakorlást, melyről egy rövid videó is készült, ezt ide kattintva lehet megtekinteni.
A rendezvény nyilvános és ingyenes záróeseménye június 21-én lesz a Westend Tetőteraszán, ahol közös gyakorlással és indiai kulturális programokkal várják szeretettel a résztvevőket 17.00 órai kezdettel.

Kapcsolódó

Oktató

Dr. Hoffmann Orsolya

Dr. Hoffmann Orsolya A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára(neveléstudomány) Neveléstudományból szereztem tudományos fokozatot, de meghatározó az úton, amin elindultam az is, hogy eredetileg német szakos

2024/25. tanév őszi félévének rendje

Évnyitó 2024. szeptember 7. (szombat) 9:15 óra (11 órától záróvizsgázottak számára rendezett ünnepség) Levelező tagozat: 2024. szeptember 14. (szombat) 10:15 – Mánfa Regisztráció és elsős

Megszakítás