Főoldal > Évnyitó Mánfán

Évnyitó Mánfán

2022. szeptember 10-én az ünnepélyes tanévnyitót követően megkezdték tanulmányaikat A Tan Kapuja Buddhista Főiskola első levelezős évfolyamának hallgatói.

Az immár több, mint 30 éve működő felsőoktatási intézményben idén először volt lehetőség levelező szakra is felvételizni. Az első évfolyamon 15 hallgató kezdte meg tanulmányait BA képzésen, akik az online történő e-learning oktatás mellett havonta egy teljes hétvégén vesznek részt személyes jelenléti órákon Mánfán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház Elvonulási Központjában, amely immáron A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vidéki oktatási helyszíne, telephelye is lett egyben.

A tanévet Karsai Gábor, a Főiskola rektora, valamint Mireisz László A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Cser Zoltán az Egyház igazgatója és Farkas Pál a Főiskola professzora nyitották meg. Az ünnepség végén a jelenlévő első éveseket egy gyertya és füstölő meggyújtása mellett fogadták a Főiskola hallgatójává, majd koradélután (a délutáni tanórák előtt) közösen részt vettek az Egyház új sztúpája, a mánfai Megvilágosodás Sztúpa avató szertartásán.

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Az eseményről készült galériánkat erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Bán-Horváth Attila

 

Kapcsolódó

Hírek

Felvételi jelentkezés nappalis képzéseinkre

Felvételt hirdetünk A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2024/25-ös tanévére, nappali tagozatra. Minden amit a nappali képzésünkről tudni szeretnétek, itt megtalálhatjátok.

Események

Baji Miklós Zoltán kiállítása A Tan Kapuján

2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.