Főoldal > Évnyitó Mánfán

Évnyitó Mánfán

2022. szeptember 10-én az ünnepélyes tanévnyitót követően megkezdték tanulmányaikat A Tan Kapuja Buddhista Főiskola első levelezős évfolyamának hallgatói.

Az immár több, mint 30 éve működő felsőoktatási intézményben idén először volt lehetőség levelező szakra is felvételizni. Az első évfolyamon 15 hallgató kezdte meg tanulmányait BA képzésen, akik az online történő e-learning oktatás mellett havonta egy teljes hétvégén vesznek részt személyes jelenléti órákon Mánfán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház Elvonulási Központjában, amely immáron A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vidéki oktatási helyszíne, telephelye is lett egyben.

A tanévet Karsai Gábor, a Főiskola rektora, valamint Mireisz László A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Cser Zoltán az Egyház igazgatója és Farkas Pál a Főiskola professzora nyitották meg. Az ünnepség végén a jelenlévő első éveseket egy gyertya és füstölő meggyújtása mellett fogadták a Főiskola hallgatójává, majd koradélután (a délutáni tanórák előtt) közösen részt vettek az Egyház új sztúpája, a mánfai Megvilágosodás Sztúpa avató szertartásán.

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Az eseményről készült galériánkat erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Bán-Horváth Attila

 

Kapcsolódó

Hírek

Távoktatás indul A Tan Kapuján 2023 őszétől

Örömmel adunk hírt róla, hogy A Tan Kapuja Buddhista Főiskola államilag akkreditált buddhista tanító képzése az eddigi nappali, esti és a 2022-ben indult mánfai helyszínű levelező tagozat mellett 2023 őszén távoktatási formában is elindul magyar nyelven.

Felvételi előkészítő tanfolyam 2023 – Regisztráció

Képző intézmény neve: A Tan Kapuja Buddhista FőiskolaFelnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000099. Jelentkezési lap és nyilatkozatok A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII törvény (Fktv.) szerinti bejelentéshez kötött