Főoldal > Évnyitó A Tan Kapuja mánfai kampuszán – 2023.

Évnyitó A Tan Kapuja mánfai kampuszán – 2023.

2023. szeptember 9-én ünnepélyes évnyitóra került sor Mánfán, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola délnyugat-magyarországi kampuszán.

A Buddhista Főiskola tavalyi évben elindított levelező képzésének második tanéve meghitt, emelkedett hangulatú évnyitó szertartással indult, amelyen páli nyelvű recitációt tartott – az esős évszakot Mánfán töltő – Tiszteletreméltó Dhammanandó, az angliai Amarávati kolostor szerzetese, valamint Farkas Pál, a Főiskola professzora. Az egyházi szertartást és tanítóbeszédet Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója tartotta. Tanévnyitó beszédet mondott Karsai Gábor, a Főiskola rektora, továbbá a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője, Le Manh That professzor is. Az ünnepségen jelen volt még Tiszteletreméltó Thich Thien Bao vietnami buddhista mester is.

A másodéves hallgatókkal közös évnyitó ünnepség fénypontjaként a jelenlévő első éveseket egy gyertya és füstölő meggyújtása mellett fogadták a Főiskola hallgatójává.

A 2023/24-es tanévben 13 új hallgató kezdte meg tanulmányait a TKBF levelező tagozatán Mánfán.

Az eseményről készült galériánkat erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Fotó: Bán-Horváth Attila

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó