Főoldal > Egy százalék

Egy százalék

Tisztelt Támogatónk! Kedves Barátunk!

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola – Európában egyedülálló akkreditált buddhista felsőoktatási intézményként – 1991-ben azzal a céllal jött létre, hogy a rendkívül sokszínű és gazdag buddhista hagyomány tanításait Magyarországon is közkinccsé tegye. Nemcsak egy szűk vallási kör igényeit óhajtjuk kielégíteni, de színesíteni szeretnénk a hazai kulturális palettát, azzal a meggyőződéssel, hogy a buddhizmus alapelvei közel állnak mind a magyar, mind az európai szellemiséghez.

Ha A Tan Kapuja Buddhista Főiskola működésében megtestesülő célokkal azonosulni tud, tisztelje meg bizalmát tükröző támogatásával egyedülálló felsőoktatási intézményünket!

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adószáma: 18232132-1-43

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanárai, egykori, jelenlegi és leendő diákjai, valamint dolgozói ezúton is köszönik, ha megtisztelő támogatására érdemesnek tartja munkánkat, törekvéseinket!

Az elmúlt közel harminc év során támogatóink felajánlásainak is köszönhetően sikerült elérni korábban meghatározott céljaink jelentős részét, melynek eredményeként immár 772 hallgató szerzett diplomát intézményünkben, valamint több ezer ember ismerkedhetett meg különböző formában a Buddha értékes tanításával, gyakorlataival és merülhetett el a keleti nyelvek, a vallás és a filozófia világában.

Nagylelkű támogatóink különféle felajánlásainak köszönhetően szintén egyedülálló buddhista szakkönyvtárat tart fenn intézményünk: könyvtárunk korlátozottan nyilvános szakkönyvtár, muzeális gyűjtemény és főiskolai könyvtár. Támogatóink segítségével a kezdetektől napjainkig mintegy 20.000 dokumentumot gyűjtöttünk össze, rendeztünk könyvtárrá. Az alapszolgáltatásokon kívül számos szakkönyvtári szolgáltatást nyújtunk.

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola a magyarországi adózásra vonatkozó törvények értelmében felsőoktatási intézményként jogosult az állampolgárok által felajánlott adó 1% gyűjtésére. A támogatóinktól ilyen módon kapott felajánlásokat teljes egészében a Főiskola működésére, fejlesztésére, diákjaink színvonalas oktatására fordítjuk.

———————————————————————————————————————————————————————————

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy Főiskolánknak a tavalyi évben 915.850 Ft-ot ajánlottak fel magánszemélyek adójukból, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni!

Ebben az évben is a rendelkező nyilatkozaton, a felsőoktatási intézmények esetén a kedvezményezett adószámát kell feltüntetni. A rendelkező nyilatkozatot többféleképpen lehet csatolni az adóbevalláshoz – fontos, hogy a rendelkező nyilatkozatot külön, az adóbevallási nyilatkozattól függetlenül is lehet postázni a NAV-nak május 20-ig –, ezért kérjük minden kedves barátunkat, támogatónkat, hogy alaposan tájékozódjon a lehetőségekről, nehogy formai hiba miatt a felajánlás érvénytelenné váljon.

Az 1 %-os adófelajánlás formájáról és lehetőségéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen oldalán lehet részletesen tájékozódni az 1+1 százalék „rovatban” – az oldal alján:
https://www.nav.gov.hu/szja/szja

Illetve ezen a linken is tájékozódhatnak:
https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/tajekoztatok/Hogyan_rendelkezhet_a20200106.html

Kapcsolódó

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó