Főoldal > Baji Miklós Zoltán kiállítása A Tan Kapuján

Baji Miklós Zoltán kiállítása A Tan Kapuján

Esemény leírása

2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.

Az ünnepélyes megnyitót Tóth Szabolcs szitárművész tartja, közreműködik Kövesdi László színművész. A művészi életútról készült fotók a főiskola folyosóján láthatók. A kiállítás 2024. április 7-ig, a főiskolai oktatáshoz igazodóan tekinthető meg, bővebb információ A Tan Kapuja Buddhista Szakkönyvtárban.

Kedvcsinálónak álljon itt a művész egyik vallomása: „Az Út választ ki bennünket, nem mi választjuk az Utat!… Mindig is a transzcendenst kereső, a szakralitást körüljáró performanszokat valósítottam meg. Műveimbe beépítettem a különböző vallások szertartás-vezetőinek liturgikus mozdulati elemeit, keverve jóga és csikung gyakorlatokkal… Megtaláltam az úgynevezett „művészetek” gyökerét, a vallások ősmagjában, a sámánizmusban…” /Novotny Tihamér: Homo Orans – Mozaik-frottázs BMZ (Baji Miklós Zoltán) művészetéről.  Kortárs, 2017/7-8/

Néhány egyéb írás Baji Miklós Zoltánról: ArtPortalWikipédiaBárkaBEOLLudwig MúzeumTiszatájBehir,

A kiállítás megnyitójára a kínai Fa-sárkány Holdújév kezdetekor kerül sor, így a megnyitót követően minden kedves látogatónak lehetősége nyílik csatlakozni A Tan Kapuja Buddhista Egyház szokásos évi Holdújév ünnepségéhez is, amely 18 órakor veszi kezdetét a Főiskola Szertartástermében.

 

Kapcsolódó

2024 02 15. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Felvételt hirdetünk A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2024/25-ös tanévére, nappali tagozatra. Minden amit a nappali képzésünkről tudni szeretnétek, itt megtalálhatjátok.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.