Főoldal > A Tan Kapuja Buddhista Főiskola járványügyi veszélyhelyzetet kezelő intézkedési terve (8.0, 2021. november 8.)

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola járványügyi veszélyhelyzetet kezelő intézkedési terve (8.0, 2021. november 8.)

Kedves Hallgatók!
Kedves Oktatók!
Kedves Munkatársak!
Kedves Látogatók!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága 2021. november 1-jétől érvényes, a 2021/2022. tanév veszélyhelyzet idején történő megkezdéséhez kiadott Ágazati Ajánlása alapján a Főiskola kidolgozta legfrissebb járványügyi veszélyhelyzetet kezelő Intézkedési Tervét (8.0, 2021. november 8.).

Az Intézkedési Terv új verziója változatlanul érvényben tartja a kötelező maszkviselésről, a hibrid oktatás bevezetéséről és az egyéb rendezvényeken való részvétel szabályairól szóló 4/2021. (10.04.) sz. rektori utasítással bevezetett október 5-i intézkedéseket. Ezért az automatikus testhőmérséklet-mérés, kötelező maszkviselés, jelenléti súlyú hibrid oktatás, védőtávolság, szabadtéri foglalkozások előnyben részesítése, fokozott és folyamatos szellőztetés, személyi higiéne, fokozott fertőtlenítési protokoll továbbra is érvényben marad.

A Főiskola hallgatóit, oktatóit és munkatársait egyaránt arra ösztönzi, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, hozzájárulva általában véve a járvány leküzdéséhez, a biztonságos oktatási környezet megteremtéséhez a Főiskolán.

A munkahelyek koronavírus elleni védelméről szóló 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet alapján a nem állami fenntartásban működő felsőoktatási intézményekben a rektor – a főiskolai dolgozók és hallgatók egészségének megóvása érdekében, a munkahely és a munkakör sajátosságaira is figyelemmel – a munkavégzés feltételeként megállapíthatja az intézménynél foglalkoztatott azon személy számára a koronavírus elleni védőoltás felvételét, aki 2021. november 1-jét megelőzően nem vette fel a védőoltást. Ennek a munkáltatói intézkedésnek az Ágazati Ajánlás szerinti bevezetését a rektor kizárólag  a fenntartó A Tan Kapuja Buddhista Egyház iránymutatása szerint, az ET elnökének előzetes egyetértésével rendelheti el. Az ET elnökének és a rektornak az egyeztetése alapján egyelőre erre nem kerül sor.

Vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget!

Karsai Gábor rektor

Kapcsolódó

2024/25. tanév őszi félévének rendje

Évnyitó 2024. szeptember 7. (szombat) 9:15 óra (11 órától záróvizsgázottak számára rendezett ünnepség) Levelező tagozat: 2024. szeptember 14. (szombat) 10:15 – Mánfa Regisztráció és elsős

2024/25. tanév tavaszi félévének rendje

Regisztráció 2025. február 3 (hétfő) – február 9. (vasárnap) Eljárási díjak és az önköltség befizetésének határideje: 2025. február 7. (diákhiteleseknek külön kérelem alapján) Fontos! A gyűjtőszámlára

Megszakítás