Főoldal > A Tan Kapuja Buddhista Főiskola járványügyi veszélyhelyzetet kezelő intézkedési terve (8.0, 2021. november 8.)

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola járványügyi veszélyhelyzetet kezelő intézkedési terve (8.0, 2021. november 8.)

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Kedves Hallgatók!
Kedves Oktatók!
Kedves Munkatársak!
Kedves Látogatók!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága 2021. november 1-jétől érvényes, a 2021/2022. tanév veszélyhelyzet idején történő megkezdéséhez kiadott Ágazati Ajánlása alapján a Főiskola kidolgozta legfrissebb járványügyi veszélyhelyzetet kezelő Intézkedési Tervét (8.0, 2021. november 8.).

Az Intézkedési Terv új verziója változatlanul érvényben tartja a kötelező maszkviselésről, a hibrid oktatás bevezetéséről és az egyéb rendezvényeken való részvétel szabályairól szóló 4/2021. (10.04.) sz. rektori utasítással bevezetett október 5-i intézkedéseket. Ezért az automatikus testhőmérséklet-mérés, kötelező maszkviselés, jelenléti súlyú hibrid oktatás, védőtávolság, szabadtéri foglalkozások előnyben részesítése, fokozott és folyamatos szellőztetés, személyi higiéne, fokozott fertőtlenítési protokoll továbbra is érvényben marad.

A Főiskola hallgatóit, oktatóit és munkatársait egyaránt arra ösztönzi, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, hozzájárulva általában véve a járvány leküzdéséhez, a biztonságos oktatási környezet megteremtéséhez a Főiskolán.

A munkahelyek koronavírus elleni védelméről szóló 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet alapján a nem állami fenntartásban működő felsőoktatási intézményekben a rektor – a főiskolai dolgozók és hallgatók egészségének megóvása érdekében, a munkahely és a munkakör sajátosságaira is figyelemmel – a munkavégzés feltételeként megállapíthatja az intézménynél foglalkoztatott azon személy számára a koronavírus elleni védőoltás felvételét, aki 2021. november 1-jét megelőzően nem vette fel a védőoltást. Ennek a munkáltatói intézkedésnek az Ágazati Ajánlás szerinti bevezetését a rektor kizárólag  a fenntartó A Tan Kapuja Buddhista Egyház iránymutatása szerint, az ET elnökének előzetes egyetértésével rendelheti el. Az ET elnökének és a rektornak az egyeztetése alapján egyelőre erre nem kerül sor.

Vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget!

Karsai Gábor rektor

Kapcsolódó

Események

Felső sík elérése cammogással és csámcsogással

Az év utolsó, garantáltan karácsony-mentes kirándulásának célterülete a Kamaraerdő és a Tétényi-fennsík. Mi várható? Hideglelős sárdagasztás, vagy roppanó hó, vagy fagyott agyag felett ké kég.

Hírek

Barátunktól búcsúzunk

Életének 86. évében, 2021.11.18-án, otthonában elhunyt Bethlenfalvy Géza, a buddhizmus és A Tan Kapuja nagy barátja, a Keréknyomok című orientalisztikai és buddhológiai folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.