Főoldal > Hallgatóknak > Szolgáltatások > Informatika > Wifi, számítógépterem

Wifi hálózat

A hallgatók, illetve az Egyház közösségei számára kialakított hálózat. A hálózati erőforrások korlátozottan érhetők csak el. A hálózat biztonságát WPA-EAP protokollon keresztül biztosítjuk, amelybe MS-CHAP v2 autentikáció került. Ezen a hálózaton korlátozzuk az elérhető maximális sávszélességet (10Mbit le, 2Mbit fel), de a maximálisan forgalmazható adatmennyiség korlátlan. Továbbá időbeli korlát sincs. A hallgatói jogosultság addig áll fenn, amíg a felhasználó rendelkezik jogviszonnyal.

Számítógép terem

A gépteremben jelenleg 10 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére. A gépeken Windows 10 fut (64 bites), Office 2013 és néhány alapvető alkalmazás érhető még el. A nyomtatás a teremben található Lexmark T652DN nyomtatóra megy. A nyomtatás számlálása is megoldott.  A géptermi gépek mindegyikében Intel Core i5, Asus H81M-A alaplap, 4GB RAM, Samsung 120GB SSD található. A gépekre 19”-os monitorok vannak kötve.

Belépés a rendszerbe

A TKBF hálózathoz való csatlakozás felhasználói és a számítógépterem használata autentikációhoz kötött. Ehhez a központi kiszolgálón regisztrált felhasználói azonosítóra van szükség. Érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók esetében alanyi jogon jár az azonosító (Neptun-kód, jelszó). Wifi csatlakozás esetén egy-egy eszközön csak egyszer kell a hitelesítési eljáráson keresztül menni, a hálózat a későbbiekben az eszköz MAC címéhez fogja kötni a felhasználót. Az első belépés során a rendszer egy tanúsítvány elfogadására kér, amit természetesen el kell fogadni.