Főoldal > Diákhitel már nyelvtanulásra is

Diákhitel már nyelvtanulásra is

Minden felsőoktatási hallgató, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik vagy azt szünetelteti, valamint aki felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában diplomát nem szerzett, a diploma megszerzése céljából kedvező feltételekkel, akár állami kamattámogatással is igénybe vehet nyelvtanulási hallgatói hitelt a Diákhitel Központtól 2019. október 1-jétől.

Az aktív vagy hallgatói jogviszonyukat szüneteltető, a diplomaszerzéshez szükséges számú nyelvvizsgával nem rendelkező, valamint a záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában diplomát nem szerzett egyetemi és főiskolai hallgatók – a Kormány intézkedéseinek keretében – a 2019/2020-as tanév októberétől kifejezetten a nyelvtanulásra fordítható diákhitelt vehetnek fel.

A nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, ennek legmagasabb összege 500 000 Ft. A nyelvtanulási hallgatói hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdeniük a hallgatóknak, havi egyenlő részletekben. A törlesztés futamideje minimum egy, maximum öt év, melyet hallgató a hitelszerződés megkötésekor választ meg.

A kölcsön kamata induláskor megegyezik a szabad felhasználású hallgatói hitel aktuális kamatával. Jó hír az érintetteknek, hogy amennyiben a hitelfelvevő a hallgatói hitelszerződés megkötését követő két hónapon túl legalább B2 szintű, középfokú komplex állami nyelvvizsgát tesz olyan idegen nyelvből, amelyre külön jogszabály alapján a nyelvvizsgadíj visszaigényelhető, úgy annak bejelentése napjától kamatmentessé válik a hitele. A kamatot az állam a fennmaradó futamidő alatt átvállalja a hallgatótól. A szabad felhasználású diákhitel esetében kérelmezhető törlesztés mérséklés vagy szüneteltetés, illetve a célzott kamattámogatás vagy a gyermekvállaláshoz kapcsolódó állami támogatás a nyelvtanulási diákhitel esetén nem kérhetőek.

A konstrukció a szabad és kötött felhasználású diákhitel termékekhez hasonló módon lesz felvehető.

forrás

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó