Főoldal > Tájékoztató füzet gólyáknak

Tájékoztató füzet gólyáknak

Üdvözlünk a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán!
 
Reméljük, az itt töltött időd élvezetesen telik és sok érdekes dolgot tanulsz majd. Iskolánk sokféle érdeklődési körű és társadalmi hátterű embert vonz. A diverzitás, ha összhanggal párosul, a legerősebb közösségek kovácsa. Legyetek hát erős közösség és csak a csillagos ég szab majd határt törekvéseiteknek!
 
A bolognai rendszerű alapképzés igyekszik stabil tudás-alapot rakni a későbbi  mesterképzés alá. A mintatantervben szereplő hat félév alatt megtanulhatod, hogyan végezz önálló kutatómunkát és hogyan építsd ötleteidet dolgozattá. Ezeket a  készségeket azután kamatoztathatod TDK, OTDK versenyeken és más, tudományos konferenciákon.
 
Az első három év remek kezdet lehet egy biztos nyelv- és kultúraismeret felé is. Mindegyik nyelvi szakirányon nagy hangsúlyt kap a fordítómunka megtanulása és csiszolása, az élő nyelvek esetében pedig a társalgási készségek fejlesztése is.
 
Egyházunk, ezáltal Főiskolánk is elkötelezett a buddhista hagyomány sokszínűségének ápolása iránt, ezért itt találkozhatsz a jelentősebb irányzatok mindegyikének tanaival és filozófiájával valamint – a sok közösség által, melyekkel kapcsolatban állunk -, a gyakorlatával is.
 
A gyakorlás és a nyelv után a harmadik ága képzésünknek a gondolat: a buddhizmus, más keleti és nyugati vallások, valamint a filozófia történelme és fontosabb irodalma is elválaszthatatlan része lesz a tanulmányaidnak. Ezek nyomán -reményeink szerint – széles látókörű, még műveltebb emberek válnak majd belőletek, akik – ahogy majd a diplomátok is tanúsítja – képesek a buddhista eszméket és gyakorlatokat továbbadni az eziránt érdeklődőknek.
 
Összeállítottunk egy kis ismertető füzetet, hogy megkönnyítsük az eligazodást az első időkben, reméljük, hasznodra válik. Minden további kérdést örömmel fogadunk  és megpróbálunk rájuk megoldást találni.
 
Sikeres tanulmányokat kívánunk!
 

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

Oktató

Dr. Hoffmann Orsolya

Dr. Hoffmann Orsolya A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára(neveléstudomány) Neveléstudományból szereztem tudományos fokozatot, de meghatározó az úton, amin elindultam az is, hogy eredetileg német szakos

2024/25. tanév őszi félévének rendje

Évnyitó 2024. szeptember 7. (szombat) 9:15 óra (11 órától záróvizsgázottak számára rendezett ünnepség) Levelező tagozat: 2024. szeptember 14. (szombat) 10:15 – Mánfa Regisztráció és elsős

Megszakítás