Főoldal > Tájékoztató a 2020/2021. őszi félév tanulmányi és vizsgarendjével kapcsolatos aktuális kérdésekről

Tájékoztató a 2020/2021. őszi félév tanulmányi és vizsgarendjével kapcsolatos aktuális kérdésekről

Kedves Hallgatók,

ebben a levelemben tájékoztatlak Benneteket az e félévi szorgalmi és vizsgaidőszak tanulmányi kérdéseivel kapcsolatban:

1. SZORGALMI IDŐSZAK:

 • A szorgalmi időszak változatlanul december 6-ig tart. Ezt követő hét ún. "póthét", amelyen elmaradt előadások, szemináriumok, gyakorlatok pótlására van mód.  Ezzel kapcsolatban a konkrét kurzus oktatójához fordulhattok tájékoztatásért.

2. VIZSGAIDŐSZAK:

 • Tartjuk az eredeti időrendet (2020. december 7. – 2021. január 24.).

3. INDEXEK, JEGYBEÍRÁSOK:

 • Ebben a félévben is azt javasoljuk (hasonlóan a 2019/2020. tanév tavaszi félévéhez), hogy a hallgatók az indexeket ne vegyék fel.
 • A jegyek indexbe történő beírására és adminisztrációjára utólag, a Tanulmányi Osztály segítségével, központilag kerül sor.
 • A jegyek adminisztrálására első körben a Neptunban kerül sor a tanárok által. Szóbeli vizsga esetén a tanár szóban, írásbeli cselekmény esetén pedig írásban közli az érdemjegyet a hallgatóval.
 • Az oktatók a vizsgalapjaikat vagy maguk nyomtatják ki és aláírás után eljuttatják a Főiskolára, vagy – ha az oktatónak nem áll rendelkezésére nyomtató – a Neptunban rögzített osztályzatokról a Tanulmányi Osztály nyomtatja ki a vizsgalapokat és utólag íratja alá az oktatókkal. Ha az oktató a félév zárásáig személyesen nem elérhető, az oktatási rektorhelyettes írja alá őket.

4. ELVONULÁSOK, SZAKMAI GYAKORLATOK, PRAXIS TÁRGYAK:

 • Elvonulások pótlására eltérő rendelkezésig nem kerül sor a félév során.
 • A járványhelyzet miatt a szakmai gyakorlatok, praxis tárgyak kérdéskörében érvényes a 2020. március 25-én küldött tájékoztatóm.
 • A szakmai gyakorlatok adminisztrálására létrehozunk egy külön Moodle kurzust, egy feladattal, ide kérjük majd feltölteni a szakmai gyakorlatok leírását a sablon PDF-ünk alapján.

5. VIZSGÁK:

 • A kollokviumok, vizsgák eltérő rendelkezésig online lesznek megtartva. További konkrét tájékoztatás érkezik az egyes tanároktól a Moodle-ben, ill. a Tanulmányi Osztálytól általános kérdésekben.

6. SZIGORLAT:

 • Ebbe a körbe tartozik a szigorlati vizsga is, azt is online módon, várhatóan szóbeli vizsga keretében szervezzük meg. Az érintettek külön tájékoztatást kaptak a kurzus vezetőjétől a Moodle-ben, a konkrét technikai részletekről pedig a Tanulmányi Osztálytól.

7. ABSZOLUTÓRIUM, ZÁRÓVIZSGA:

A Főiskola fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a helyzet változik és új kormányrendeletek születnek, a fenti pontokat újraértékelje és újraszabályozza.
Egyéb kérdésekben A 2020/2021. tanév őszi félévének online formában történő folytatásról szóló tájékoztatónkban írtak irányadóak, melyeket a jogszabályváltozások és a felsőoktatásért felelős minisztériumtól kapott iránymutatások alapján folyamatosan frissítünk.

Mindannyiótoknak köszönöm a szorgalmi időszak eddigi szakaszában, különösen annak online folytatása során nyújtott kitartást, és sok erőt, illetve sikert kívánok a rendkívüli vizsgaidőszakhoz is!

Üdvözlettel,
Karsai Gábor
rektor
 

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó