Főoldal > Szóbeli záróvizsga változás!

Szóbeli záróvizsga változás!

FIGYELEM! MEGVÁLTOZOTT A ZÁRÓVIZSGAESEMÉNY

A záróvizsga eseménye a Szenátus 2013-as döntése alapján módosult. A változtatás célja, hogy a diplomának megfelelően a hallgatók a buddhizmus különféle területein szerzett jártasságukat szóbeli vizsga keretében bemutassák. A záróvizsga eseménye három részre oszlik, az első a szakdolgozat megvédése (20 perc), a buddhista szóbeli vizsga (20 perc), valamint a felmerült kérdések (5 perc). A záróvizsga értékelésében a szakdolgozat védése 2/3-ad részben, a buddhista szóbeli vizsga pedig 1/3-ad részben játszik szerepet.

A szóbeli vizsgán a három témakörből egy-egy tételt kell húzni, melyek közül egy visszaadható. A vizsga a két tétel alapján elsősorban a buddhizmussal kapcsolatos általános tájékozottságot és az összefüggések átlátásának képességét kívánja felmérni. A zárójelbe tett kulcsszavak csupán eligazító jellegűek, így az adott tételek kifejtése és megbeszélése során a témába vágó egyéb kérdések is felmerülhetnek. A záróvizsga cselekmény fenti módja a 2014. év tavaszi szemeszterétől hatályos.

A szóbeli záróvizsga tételei letölthetők

 

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó