Főoldal > Pályázat e-learning portál elnevezésére – eredményhirdetés

Pályázat e-learning portál elnevezésére – eredményhirdetés

Kedves Pályázók!

Október 19-én a Főiskolai Tanács rendkívüli ülésén meghozta döntését a Főiskola e-learning portáljának elnevezésére kiírt pályázatról, a beérkezett javaslatokról.

Összesen 44 pályázó 105 javaslata volt versenyben 🙂 A díjnyertes elnevezés végeredményben a “Tantár” lett, amelyet az FT a következőképpen értelmez:

TANTÁR – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Tanulásmogató Rendszere” (ttr.tkbf.hu)

A díjnyertes pályázók (3 fő) indoklása:

  1. Az elnevezésekben a Tannal, tanítással való összefüggést kívántam előtérbe helyezni, így nem csak fantázianévként lehet rájuk gondolni, hanem a tárggyal összefüggő, arra utaló megnevezésként is. A … Tan-tár \nemzetibb\ megnevezés, … az oda feltöltött tudással kapcsolatos értékeket közvetíti.
  2. Bár nem keleties vagy buddhista hangzású név, viszont a főiskola nevére is utal. Tartalmilag is lefedi teljesen, hogy miről van szó, hiszen ott tároljuk mindazokat az anyagokat, ami segít a tanhoz közelebb jutni, azt megismerni.
  3. … a tananyag tárolására utal röviden, könnyen megjegyezhető.

Mindhárom nyertes díja a nemrégiben megjelent 3 kötetes Maddzshima-nikája lesz. Kérjük a nyerteseket, jeligéjük megadásával jelentkezzenek a rektor@tkbf.hu email-címen. A díj átvételéről külön értesítést kapnak az érintettek.

A legtöbbször javasolt elnevezések a következők voltak:

  • tantár (3 pályázó)
  • e-dharma/dhamma (3 pályázó)
  • digidharma/dhamma (2 pályázó)
  • e-pitaka (2 pályázó)

Már egyszer köszönjük a pályázatokat, az elmés ötleteket 🙂

Üdvözlettel,

Karsai Gábor
rektor

Kapcsolódó

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó