Főoldal > Módosított eljárásrend a külföldi hallgatók beutazásával kapcsolatban

Módosított eljárásrend a külföldi hallgatók beutazásával kapcsolatban

Kedves Hallgatók!

A kettős állampolgársággal rendelkező, valamint a nem magyar állampolgárságú hallgatók, illetve a nem magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, valamint a munkavállalók Magyarországra történő beutazásának és egészségügyi vizsgálatának speciális szabályairól szóló Eljárásrendet, amelyet a 9/2020. (09.19.) rektori utasítás 2. számú mellékletében tettünk közzé, az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. szeptember 8-val ismételten módosította (Módosított Eljárásrend 0908), amely itt érhető el.

Tekintettel a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet szeptember 5-én hatályba lépett módosításaira, a Módosított Eljárásrend 0908 ennek megfelelően kiegészült a SARS-CoV-2 PCR teszt elfogadására vonatkozó új rendelkezéssel (II.6. és III.9. pontok), valamint az ingázókra (IV. pont) és az üzleti,  gazdasági célú utazásra (V. pont) vonatkozó szabályokkal.

Az Eljárásrend alapján a hallgatók kérésére történő molekuláris biológiai vizsgálat lefolytatására kijelölt egészségügyi felsőoktatási intézmény a Semmelweis Egyetem.  A Tan Kapuja Buddhista Főiskola külföldi hallgatói számára a térítésmentes tesztelés lehetőségét olyan módon biztosítja, hogy  kettős állampolgársággal rendelkező, valamint a nem magyar állampolgárságú hallgatóinknak a helyszínen kell ugyan fizetnie a vizsgálatért, de ezt utólag – szociális rászorultság alapján, kérelemre – megtéríti számára a Főiskola. A kérelmet a Neptun kérvénykezelőn keresztül kell benyújtani, a Hallgatói Ügyek Bizottsága részére, amely azt mint Főiskolai Hallgatói Szociális és Ösztöndíj Bizottság bírálja el.  

Üdvözlettel,

Győri Péter
tanulmányi igazgató

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

TKBF rektori pályázat 2022.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, mint fenntartó, a Nemzeti felsőoktatásról szól 2011.évi CCIV. törvény (Nftv) 37.§ (3) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki az A

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.