Főoldal > Módosított eljárásrend a külföldi hallgatók beutazásával kapcsolatban

Módosított eljárásrend a külföldi hallgatók beutazásával kapcsolatban

Kedves Hallgatók!

A kettős állampolgársággal rendelkező, valamint a nem magyar állampolgárságú hallgatók, illetve a nem magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, valamint a munkavállalók Magyarországra történő beutazásának és egészségügyi vizsgálatának speciális szabályairól szóló Eljárásrendet, amelyet a 9/2020. (09.19.) rektori utasítás 2. számú mellékletében tettünk közzé, az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. szeptember 8-val ismételten módosította (Módosított Eljárásrend 0908), amely itt érhető el.

Tekintettel a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet szeptember 5-én hatályba lépett módosításaira, a Módosított Eljárásrend 0908 ennek megfelelően kiegészült a SARS-CoV-2 PCR teszt elfogadására vonatkozó új rendelkezéssel (II.6. és III.9. pontok), valamint az ingázókra (IV. pont) és az üzleti,  gazdasági célú utazásra (V. pont) vonatkozó szabályokkal.

Az Eljárásrend alapján a hallgatók kérésére történő molekuláris biológiai vizsgálat lefolytatására kijelölt egészségügyi felsőoktatási intézmény a Semmelweis Egyetem.  A Tan Kapuja Buddhista Főiskola külföldi hallgatói számára a térítésmentes tesztelés lehetőségét olyan módon biztosítja, hogy  kettős állampolgársággal rendelkező, valamint a nem magyar állampolgárságú hallgatóinknak a helyszínen kell ugyan fizetnie a vizsgálatért, de ezt utólag – szociális rászorultság alapján, kérelemre – megtéríti számára a Főiskola. A kérelmet a Neptun kérvénykezelőn keresztül kell benyújtani, a Hallgatói Ügyek Bizottsága részére, amely azt mint Főiskolai Hallgatói Szociális és Ösztöndíj Bizottság bírálja el.  

Üdvözlettel,

Győri Péter
tanulmányi igazgató

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

Hírek

Felvételi jelentkezés nappalis képzéseinkre

Felvételt hirdetünk A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 2024/25-ös tanévére, nappali tagozatra. Minden amit a nappali képzésünkről tudni szeretnétek, itt megtalálhatjátok.

Események

Baji Miklós Zoltán kiállítása A Tan Kapuján

2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész, főiskolánk hallgatója,  Műugrás 2., a Metafizikai Térben című kiállítása A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Baktay-termében.