Főoldal > Kínai nyelvi részképzés pályázati kiírás

Kínai nyelvi részképzés pályázati kiírás

A Balassi Intézet Magyar Ösztöndíj Bizottság (a továbbiakban MÖB) Iroda – a 147/2002. (VI. 29.) és az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet alapján – pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2015/2016-os tanévben Kínában megvalósítható egyetemi részképzésre.

Ország:   Kína
Támogatottak:   BA/BSc, MA/MSc hallgatók
Támogatások formája:   tandíjmentesség, ösztöndíj, szállás, ösztöndíjkiegészítés, útiköltség támogatás
Ösztöndíj időtartama:   10,5 hónap/fő
Szükséges nyelvtudás:   kínai
Ösztöndíj keret:   20 fő
Pályázati határidő:   2014.12.01.

Az ösztöndíjat nappali tagozatos, a fogadó ország nyelvét szakként/specializációként tanuló, a jelen tanévben hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók pályázhatják meg.

Nem nyújthat be pályázatot az a hallgató, aki felsőfokú tanulmányai keretében a Magyar Ösztöndíj Bizottságtól a korábbiakban már elnyert Kínába szóló ösztöndíjat.

A hallgatók pályázatukat kizárólag saját felsőoktatási intézményükön keresztül nyújthatják be, ahol azokat rangsorolják. A rangsorolt pályázatokat a felsőoktatási intézmények továbbítják a MÖB Irodának. A MÖB által érdemesnek ítélt pályázatokat az Iroda küldi el az ösztöndíjat biztosító külföldi partner szervnek. Az ösztöndíj a külföldi szerv elfogadó válasza után tekinthető elnyertnek.

FONTOS TUDNIVALÓ! A FENTI PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ AZ INTÉZMÉNYNEK SZÓL! A HALLGATÓNAK A LENTI HATÁRIDŐRE KELL BENYÚJTANIA PÁLYÁZATÁT A FŐISKOLA TITKÁRSÁGÁN!

Pályázati határidő: 2014.11.24!

Az ösztöndíj csak államilag elismert felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok céljából vehető igénybe. A pályázók a www.csc.edu.cn/ honlapon szerezhetnek információt azon egyetemekről, amelyek külföldi hallgatókat fogadnak kétoldalú megállapodás keretében. A China Scholarship Council fenntartja a jogot arra, hogy a megjelölt intézmény(ek) helyett más intézményekbe irányítsa a nyertes hallgatók pályázatait, ahol ösztöndíjuk idején tanulhatnak.

A pályázatnak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia – magyar nyelven 1 példányban, a fogadó ország nyelvén 2 példányban:

  • a MÖB Iroda adatlapja (Az online rendszerből a pályázat elküldése előtt nyomtatható. Csak magyarul.)
  • Szakmai önéletrajz (Magyar nyelven elegendő az online rendszerben megjelenő önéletrajz űrlapot kitölteni.)
  • Az utolsó lezárt félév eredményeit feltüntető, előadói aláírással és intézményi pecséttel ellátott leckekönyvi másolat.
  • Motivációs levél/tanulmányi terv.
  • Szakmai ajánlás.
  • Az útlevél fényképes oldalának másolata
  • Hallgatói jogviszony-igazolás.
  • Orvosi igazolás.

Az ösztöndíj a 2015-2016-os tanévben vehető igénybe.

További információ, segítség a pályázat megírásához:

Pályázati felhívás
Részképzés
Online rendszer használati útmutató

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó