Főoldal > Házi TDK konferencia

Házi TDK konferencia

Házi TDK konferenciát tartunk* december 13-15. között*, melyre a Főiskola bármely hallgatója nevezhet. A nevezés pályamunka beküldésével történik, melynek minimális terjedelme *40 ezer karakter*, a beküldési határidő december 3. éjfél (tdk at tkbf.hu címre). A házi konferencián való részvétel feltétele az országos konferencián (OTDK) való részvételnek, mely áprilisban lesz. Az OTDK kiírás szerint kész szakdolgozat nem adható be, de a TDK-ra beadott pályamű később felhasználható szakdolgozatnak is. (Akik ebben a tanévben készítik a szakdolgozatukat, illetve azok az MA-sok, akik a BA-s szakdolgozatukat szeretnék átdolgozni a TDK-ra, konzultáljanak erről.)

A téma lehet buddhizmus, vallás, filozófia, keletkutatás, ezeket az OTDK-n a társadalomtudományi, illetve a humán tudományi szekcióban lehet majd bemutatni. Budóval kapcsolatos téma esetén megfontolandó a sport szekcióban való indulás, illetve a buddhizmus oktatása beleillik a tanulással foglalkozó szekcióba. A buddhizmussal foglalkozó dolgozatok kiemelt megbecsülésben részesülnek. Az alábbiakban láthatjátok az egyes szekciók tematikáját. Ha netán valakinek olyan témája lenne, mely az általam kiválasztott szekciók helyett máshová illik be, jelezzen mielőbb. Amúgy is kérek mindenkit, aki tervezi részvételét a TDK konferencián, szóljon mihamarabb, és konzultáljunk a részvételről.

Idén került be a felhívásba, hogy "Az OTDT külön felhívja a nevezni szándékozó hallgatók figyelmét, hogy a szerzői jogokra vonatkozóan bármikor ellenőrizhető a pályamunka, amelyet bizonyított plagizálás esetén ki kell zárni az OTDK-ról a delegáló intézmény egyidejű értesítésével." Erre figyeljetek oda.

Üdv.: Pöltl János

Társadalomtudományi szekció:

· Esztétika
· Filmtudomány
· *Filozófia*
· Kulturális és szociális antropológia
· Média- és kommunikációtudomány
· Művelődéstörténet és -elmélet
· Nemzetközi tanulmányok
· Politikatudomány
· Szociális munka, szociálpolitika
· Szociológia
· Tudomány- és technikatörténet
·* Vallás- és hittudomány

Humán tudományi szekció

· Magyar irodalom
· Modern nyelvek irodalma
· Irodalomelmélet
· Összehasonlító irodalomtudomány
· *Nyelvtudomány*
· *Történettudomány*
· *Orientalisztika*
· Ókortudomány – Klasszika filológia
· Művészettörténet
· Régészet
· Néprajz
· Digitális bölcsészet

Testnevelés szekció:

I. A testnevelés és a sport társadalomtudományi kérdései
II. Humánkineziológiai és sportbiológiai vizsgálatok
III. Óvodás és kisiskolás korú gyermekek testnevelésének kérdései
IV. A testnevelés és sport tantárgy-pedagógiai kérdései
V. Gyógytestnevelés és mozgásterápia
VI. Versenysport, élsport
VII. Sportrekreáció, sportturizmus
VIII. Sportszervezés és –irányítás

Tanulás- és tanítástechnika szekció:

− Humán- és társadalomtudomány-pedagógia (a történelem; az *etika*; az
állampolgári ismeretek; a társadalomismeret; a hon- és népismeret; a *
vallásismeret*; a filozófia; a gazdaságtan *tanításának módszertana*)

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó