Főoldal > Diákigazolványok érvényessége

Diákigazolványok érvényessége

Kedves Hallgatók!

Az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatosan 2020. június 17. napján kihirdetésre került a 2020. évi LVII. törvény a veszélyhelyzet megszüntetéséről. A törvény 89. § (1) bekezdése szerint a magyar hatóság által kiállított, a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is – a 90. és 91. §-ban meghatározott kivétellel, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek.

A fenti rendelkezésre tekintettel az Oktatási Hivatal az alábbi intézkedéseket kérte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatások Főosztályától:
– a 2019/2020. tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók legkésőbb a törvényben meghatározott időpontig, illetve a 2020/2021. I. féléves matricák kiosztásáig;
– az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó igazolásokat továbbra is fogadják el a közlekedési szolgáltatók.

A rendelkezést az érvényesítő matricák érvényességének lejáratára is értelmezzük, így azon hallgatók diákigazolványa is érvényes lesz a 2019/2020. I. féléves érvényesítő matricával a fent meghatározott dátumig, akinek a hallgatói jogviszonya a 2020 júniusában lezárásra kerül.

TKBF

Kapcsolódó

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.