Főoldal > Diákigazolvány leadása

Diákigazolvány leadása

Kedves Hallgató!

Tájékoztatunk, hogy a 362/2011 (XII.30.) oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet értelmében minden olyan hallgatónak, akinek a hallgatói jogviszonya megszűnik, vagy tagozatot vált, le kell adnia a diákigazolványát a Titkárságon.

Jogviszony megszűnés indoka:

  • elbocsátás saját kérésre;
  • elbocsátás tanulmányi vagy fegyelmi okból, illetve fizetési kötelezettség nem teljesítése esetén;
  • tanulmányok befejezése az abszolutórium megszerzésével, záróvizsga nélkül;
  • tanulmányok befejezése záróvizsga letételével.

Visszaszolgáltatás módja, dátuma: személyesen vagy postai úton a Titkárságra kell eljuttatni a diákigazolványt a jogviszony megszűnésétől számított 10 napon belül.

A Titkárság a diákigazolvány leadását követően igazolást állít ki, mely a tanulmányok befejezését követő március 31-ig, illetve október 31-ig jogosít a szolgáltatások (pl. utazás) változatlan igénybevételére.

Tagozatváltás esetén az új tagozaton történő beiratkozás során kell leadni a diákigazolványt a Titkárságon és az új tagozaton új diákigazolvány igénylést kell elindítani a Neptun rendszeren keresztül. A továbbiakban a közlekedési vállalatok és egyéb szervek ezen jogszabályi előírás alapján járnak el, a jogtalanul használt diákigazolvány gyanúja esetén azonnal feljelentést tesznek.

Tanulmányi Osztály

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó