Főoldal > Diákigazolvány leadása

Diákigazolvány leadása

Kedves Hallgató!

Tájékoztatunk, hogy a 362/2011 (XII.30.) oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet értelmében minden olyan hallgatónak, akinek a hallgatói jogviszonya megszűnik, vagy tagozatot vált, le kell adnia a diákigazolványát a Titkárságon.

Jogviszony megszűnés indoka:

  • elbocsátás saját kérésre;
  • elbocsátás tanulmányi vagy fegyelmi okból, illetve fizetési kötelezettség nem teljesítése esetén;
  • tanulmányok befejezése az abszolutórium megszerzésével, záróvizsga nélkül;
  • tanulmányok befejezése záróvizsga letételével.

Visszaszolgáltatás módja, dátuma: személyesen vagy postai úton a Titkárságra kell eljuttatni a diákigazolványt a jogviszony megszűnésétől számított 10 napon belül.

A Titkárság a diákigazolvány leadását követően igazolást állít ki, mely a tanulmányok befejezését követő március 31-ig, illetve október 31-ig jogosít a szolgáltatások (pl. utazás) változatlan igénybevételére.

Tagozatváltás esetén az új tagozaton történő beiratkozás során kell leadni a diákigazolványt a Titkárságon és az új tagozaton új diákigazolvány igénylést kell elindítani a Neptun rendszeren keresztül. A továbbiakban a közlekedési vállalatok és egyéb szervek ezen jogszabályi előírás alapján járnak el, a jogtalanul használt diákigazolvány gyanúja esetén azonnal feljelentést tesznek.

Tanulmányi Osztály

Kapcsolódó

TKBF rektori pályázat 2022.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, mint fenntartó, a Nemzeti felsőoktatásról szól 2011.évi CCIV. törvény (Nftv) 37.§ (3) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki az A

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.