Főoldal > Buddhista gyakorlás az online vizsgák keretében

Buddhista gyakorlás az online vizsgák keretében

Kedves Hallgatók!

A május 6-án kiadott 5/2020. (05.06.) sz. rektori utasítás a 2019/2020. tavaszi félévi vizsgaidőszak, záróvizsgaidőszak és 2020. évi felvételi eljárás online megszervezéséről a 2019/2020. tanév tavaszi félév valamennyi vizsgáját és értékelését az online térben rendeli megvalósítani.

A koronavírus miatti járványhelyzet mind Rátok, hallgatókra, mind az oktatókra különleges terheket ró, nehezíti a tanulási folyamatot, amelynek része az értékelés, a vizsgázás is.

Szeretnénk kérni és buzdítani Benneteket, hogy – az online vizsgák technikai nehézségeinek leküzdése mellett – ne feledkezzetek meg arról, hogy a vizsgák egyben az igazságban való lét fogadalmának megvalósítási lehetőségei is a számunkra.

Az igazságban való lét fogadalma (Muszávádá véramaní szikkhápadam szamádijámi) magában foglalja a helytelen beszédtől, a hazugságoktól, illetve mások megtévesztésétől, becsapásától, a bizalmunkkal való visszaéléstől, hamisítástól, plágiumtól, a rágalmazástól, durvaságtól és becsületsértéstől, illetve a fölösleges és semmitmondó fecsegéstől való tartózkodást. Ezzel megszüntetjük azt a magunk által létrehozott kettősséget az életünkben, ami saját magunk és mások tisztánlátását egyformán a legjobban akadályozza. Megtiszteljük magunkat és másokat is azzal, hogy a legszentebb és legtágabb értelemben tiszteletben tartjuk az igazságot, melynek megfelelően élünk és cselekszünk.”

Amikor beléptek a Google Meet platformra, ahol a vizsgák megvalósulnak külsőleg, a belépéssel önkéntes hozzájárulásotokat adjátok személyes adataitok kezeléséhez a Főiskola honlapján és a jelen levélben is közzétett online vizsgázók adatvédelmi tájékoztatójának ismeretében. Kérem, olvassátok át a tájékoztatót. A vizsgáról felvételt nem készítünk, de mindvégig bekapcsolt kamera mellett kell vizsgáznotok, illetve a gyakorlati jegy szóbeli követelményét teljesítenetek. Belsőleg azonban, a belépéstől egészen a kilépésig az igazságban való lét fogadalmát gyakoroljátok.

Ez a gyakorlás a vizsgahelyzetet alapvetően megváltoztatja, teljesen más szintre emeli, ahol a kettősség szétoszlik, mint a pára, a vizsgadrukk helyét átveszi a békesség. Nincs szükség semmilyen kétes módszerre, csalásra, mert az erkölcsi gyakorlás békességében előbukkan az elfelejtettnek vélt ismeret is és helyes válaszban fogalmazódik meg.

Bízunk Bennetek, hogy a helyes utat követitek, és ennek megtapasztalását egymással és velünk is megosztjátok. Reméljük, hogy nem kell senkit visszaélés miatt a vizsgákból kizárni.

Együttműködéseteket köszönjük!

A Tanári Kar képviseletében:

Karsai Gábor
rektor

Letölthető fájlok

Kapcsolódó

TKBF rektori pályázat 2022.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, mint fenntartó, a Nemzeti felsőoktatásról szól 2011.évi CCIV. törvény (Nftv) 37.§ (3) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki az A

Események

VÉRTES 2.0 (évadzáró kirándulás Boldog Csák Móricz emlékére)

Indulás vonattal: Budapest Délipuból 9:55 Érkezés: Oroszlányba 11:08 Túra Vértesszentkeresztre (kb. 10 km) Bencésapátságrom-nézés (kb. 2 óra; belépő 1500 ft, diákjegy: 750 ft) (https://hu.wikipedia.org/…/V%C3%A9rtesszentkereszti_ap…) Visszatúra

Hírek

Új, levelező képzés A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2022 őszén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hagyományos, immár három évtizedes múltra visszatekintő buddhista tanító alapképzése új, levelező formában is elindul A Tan Kapuja Buddhista Egyház által létrehozott és működtetett Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház létesítményében.