Főoldal > Tájékoztatás a Főiskola működési rendjéről május 18-ától

Tájékoztatás a Főiskola működési rendjéről május 18-ától

Kedves Hallgatók,

a tegnap, május 16-án kiadott 211/2020. (V. 16.) kormányrendelet a rektorok hatáskörébe sorolta a fővárosi felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatásának szabályozását május 18-a után.

A főiskolai és egyházi oktatókkal, munkatársakkal folytatott tegnapi és mai külön egyeztetés eredményeként a következőket rendelem el:

1. A Főiskola május 18-ától az elmúlt két hónapban érvényesített körülmények között folytatja tovább a munkát: a hallgatók alapesetben továbbra sem látogathatják az intézményt, a tanulmányaikkal kapcsolatos tevékenységeket a vizsgaidőszak végéig online bonyolítják le, az oktatók és munkatársak pedig lehetőség szerint továbbra is otthonról, a távmunka és a főiskolai ügyeleti rend ötvözésével folytatják a munkavégzést.

2. Engedmény a fentiek alól: ha hallgatónak halaszthatatlan, a Főiskolán elvégzendő adminisztratív jellegű teendője lenne, azt egyénileg, a járványügyi előírásokat betartva, a csoportosulást továbbra is kerülve, az ügyeletet folytató és bent tartózkodó kollégákkal előre egyeztetve elvégezheti a Főiskolán és intézményeiben (pl. Könyvtár).

3. Az Egyház ehhez hasonló szabályozást alkotott a közösségi programok, rendezvények körében, egyelőre azok sem indulnak újra a Börzsöny és Csengettyű utcai épületeinkben.

4. A nyárra halasztott e félévi elvonulásokról (időpont és helyszín) külön körben, várhatóan június hónap folyamán születik döntés.

5. Ez a szabályozás visszavonásig, módosításig, illetve a törvények/rendeletek változásáig áll fenn.

Köszönjük megértéseteket, támogatásotokat és aktív részvételeteket a főiskolai folyamatokban a március közepe óta tartó rendkívüli helyzet közepette is.

Kérem, hogy a járvány és az országos veszélyhelyzet elmúltáig – egymás és önmagunk védelmében egyaránt – tartsuk fenn az eddig kialakult, jól bevált gyakorlatokat, szokásokat. 

További sikeres vizsgaidőszakot és békés, nyugalmas, jó egészségben töltött napokat kívánok mindannyiótoknak!

Üdvözlettel,

Karsai Gábor 
rektor

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó