Online gyakorlás a Tan Kapuján

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja közösség vezetői és tanítói, közös gyakorlásra invitálnak minden kedves érdeklődőt!

Ezekben a napokban, hetekben, az eddig ismeretlen, kötelező jellegű bezártságban különösen fontos, hogy az időnket szellemiekben gazdagon tölthessük el, valamint, hogy a hirtelen ránk kényszerült helyzetben is megőrizzük a testi mellett, mentális egészségünket is. Ehhez szeretnének most hozzájárulni A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetői és tanítói. Ezért a 2020.03.30-ától minden hétköznap közös gyakorlási lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára.

Ezek a következők:

Zen szertartás és beszélgetés

Szerda – 18:00-21:00

Vezeti: A Tan Kapuja Buddhista Zen Közösség tanítója

A Tan Kapuja Zen Közösség a szerdai zen szertartásait egy ideig online tartja meg.

A szertartásokhoz szerdánként este 18 órától lehet az alábbi linkre kattintva csatlakozni. (Ehhez természetesen szükséges a Zoom alkalmazás, de semmi egyéb.)

A szertartás menete: 30 perc ülő meditáció, Szív Szútra recitálása, kóan felolvasás (ismerkedők számára ilyen egy kóan). A meditáció előtt "zárják a szobát", a később érkezők a kóan felolvasás után tudnak a beszélgetéshez csatlakozni. Ezek az alkalmak az élő programhoz hasonlóan ingyenesek és nyitottak minden érdeklődő számára.

A közös gyakorlás elérhető a fenti időpontban a https://zoom.us/j/97716502617 linken.

A békés tudat jógája

Csütörtök – 17:30-18:30

Vezeti: Földiné Irtl Melinda, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola oktatója

A gyakorlás célja a test és a tudat kiegyensúlyozott, békés állapotának a támogatása, fenntartása. Egyszerű, mindenki számára biztonságos energiablokk-oldó gyakorlatok, légzések, mudrák, elcsendesedés gyakorlatok, melyeket kortól függetlenül és jógában való jártasság nélkül is végezhetünk otthonunkban.

A közös gyakorlás elérhető a fenti időpontban a https://meet.google.com/joy-tcxf-obk linken.

MEET alkalmazáson belüli meeting code: joy-tcxf-obk

Utolsó időpont: június 4.

Buddhista meditáció a Tan szigete közösséggel

Péntek – 18:00-19:00

Vezeti: Farkas Pál, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora, egykori rektora, valamint Tóth Zsuzsanna A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója

A Tan Szigete Közösség - Dhammadípaszangha (http://dhammapada.hu) a rendkívüli helyzetre való tekintettel a közös meditációs gyakorlását az online térbe helyezi át. A közös meditációs gyakorláson a Békés nyugvás (szamatha) és a Belátás (vipasszaná) gyakorlatait lehet megismerni, melyek az ilyen különleges helyzetekben - mint amit most épp a koronavírus-járvány okoz -, még inkább segítségünkre lehetnek. A meditációkat vezeti Farkas Pál (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora, egykori rektora), valamint Tóth Zsuzsanna (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója).

Az eseményhez a link birtokában bárki csatlakozhat, a csatlakozni tudó felhasználók száma azonban limitált (250 fő).

Megkérjük a csatlakozókat, hogy amikor belépnek az online meditációs terembe, legyenek szívesek és kapcsolják ki a mikrofonjukat, hogy senkit ne zavarjunk meg a gyakorlásban! Köszönet érte! 

A meditációra minden pénteken 17:50 és 18:05 között lehet bejelentkezni.

A közös meditáció a https://meet.google.com/zkj-drox-aht linken érhető el.

MEET alkalmazáson belüli meeting code: zkj-drox-aht 

Buddha FM - Adásban a Tan

Minden nap, éjjel-nappal

A Tan Kapuja Buddhista Egyház fenntartásában működő BuddhaFM értékes, minőségi műsorokat sugározva járul hozzá, hogy mindenki, aki szeretné megismerni a Tant, a buddhista tanításokat, az mindezt a legegyszerűbb formában megtehesse. Nincs más dolgunk, mint rákattintani a https://www.buddhafm.hu/ linkre és elindítani a rádióadást. Beszélgetések, buddhista tanítások, zenék, mantrák, érdekességek...

Érdemekkel teli közös és egyéni gyakorlást kívánunk!

Kívánjuk, hogy a gyakorlásunk váljon minden érző lény javára!

A Buddha, a Dhamma és a Szangha fénye áradjon minden érző lényre!