Főoldal > Felvételi > Diplomán túl > Horváth M. Zsófia

2006-ban kezdtem járni A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára és 2010-ben szereztem diplomát buddhista tanító végzettséggel. Meditációs tapasztalatokat itt és az angliai Amaravati Buddhista kolostorban szereztem. A meditációban és a meditáció tanításában Farkas Pál, Tóth Zsuzsanna, Végh József és Jack Kornfield a mestereim. A Tan Kapuja Buddhista Egyházban négy éven át titkári és olykor grafikusi feladatokat láttam el, 2014-től a Buddha FM rádió főszerkesztőjeként dolgozom. 2017 szeptemberétől négy éven át A Tan Kapuja Buddhista Egyház Hittan és Erkölcstan oktatója is voltam általános iskolában. 

Korábbi életemben tanultam díszfestőnek, tervezőgrafikusnak, voltam rendezőasszisztens a Stúdió „K”-ban, dolgoztam grafikus/operátorként a D’Arcy Avenue reklámügynökségnél, szintén grafikusként és programkoordinátorként segítettem az Open Society Institute több programját. Ezek a tapasztalatok és A Tan Kapuján megszerzett tudás és szemlélet juttattak el aztán oda, hogy művészetterapeutának tanuljak. Első lépésként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem posztgraduális képzésében elvégeztem a Művészettel nevelés – művészetterápia a pedagógiában szakirányú képzést. Ezalatt projektmenedzselést, csoportvezetést tanultam és sikeres vizsgát tettem. Művészetterápiás tanulmányaimat Kiss Virág művészetterapeuta tanítványaként folytattam, majd részt vettem az Antalfai Márta módszerén alapuló Katarzisz Komplex Művészetterápia három és fél éves képzésén.

Amikor megbízást kaptam a rádió létrehozására, Thaiföldre mentem anyagokat gyűjteni, készíteni és ismereteket szerezni. Ekkor eljutottam a Tham Krabok kolostorba is, ahol buddhista szerzetesek kábítószerfüggő emberek leszoktatásával foglalkoznak és ehhez a művészetterápia eszközeit ötvözik a buddhizmus gyakorlatával. Itt éreztem meg azt, hogy ez a kettő együtt az én utam is.

Most tehát a Buddha FM rádió főszerkesztőjeként dolgozom, emellett felnőttek részére önismereti művészetterápiás csoportokat vezetek.

www.buddhafm.hu
www.muveszetterapia.eu