Főoldal > Volt egyszer egy Kisház…

Volt egyszer egy Kisház…

Volt egyszer egy kisegyház
Esemény leírása

Dobosy Antal, Mireisz László és Tenigl-Takács László 1985-ben kezdtek el együtt tanítani egy 16 négyzetméteres garázsépületben. Akkori hallgatóik, baráti körük képezte az alapját a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és Főiskolát 1991-ben létrehozó közösségnek. A Tan Kapuja Buddhista Egyházat az eltelt két évtizedben újabb támogatók gazdagították, gyarapították, jelenleg három elvonulási központot és két oktatási intézményt működtet, utóbbiakban több ezer középiskolás diák és főiskolai hallgató tanult. A három alapító (a száznyolc közül) 2013 novemberében egyhónapos előadássorozatot tart, aminek első alkalmán, november 4-én mindhárman tanítanak, majd a rá következő három alkalommal "vetésforgóban" követik egymást, éppen úgy, mint amikor a bükki Uszó tanyáról jártak le Budapestre. A programot Farkas Pál, az Egyház Igazgatója nyitja meg. Az egyes előadásokhoz ismert művészek adnak koncertet.

2013. november 4., 18.00-21.00
– Mireisz László: Jóga a buddhizmusban
– Dobosy Antal: Zen bot
– Tenigl-Takács László: Isten, vagy csak tudat

2013. november 11., 18.00-21.00
– Mireisz László: A buddhista jóga elmélete
– Tenigl-Takács László: "Kint" és "bent" a hindu filozófiában
(az előadások között Laár András ad koncertet)

2013. november 18., 18.00-21.00
– Mireisz László: A buddhista jóga gyakorlata
– Dobosy Antal: A zen négy alapelve
(az előadások között Paizs Miklós ad koncertet)

2013. november 25., 18.00-21.00
– Dobosy Antal: Kóanok a zenben
– Tenigl-Takács László: Tévedés-e a nemtudás?
(az előadások szünetében Kollár-Klemencz László ad koncertet)

A program belépődíj mentes, sem az előadók, sem a fellépő művészek nem vesznek fel tiszteletdíjat. Kérjük az érdeklődő közönséget, hogy lehetőségük szerint adományaikkal támogassák a Főiskola és az Egyház épületének bővítését. A támogató téglajegyek a helyszínen megvásárolhatók. A tervezett épületbővítés látványterve a honlapunkon tekinthetők meg:
www.tkbe.hu/hirek/131104_voltegyszeregykishaz.html

Szeretettel várunk mindenkit!

Farkas Pál
egyházi igazgató

Volt egyszer egy kisegyház

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.