Főoldal > Vipasszaná meditációs elvonulás az Életkertben

Vipasszaná meditációs elvonulás az Életkertben

dhammasami-eletkert
Esemény leírása

Csendes vidéki elvonulást tartunk, ahol a szeretet meditáció (metta) gyakorlására nyílik lehetőség.

Az elvonulást Tiszteletreméltó Khammai Dhammasami professzor, buddhista szerzetes tartja. Tiszteletreméltó Dhammasami az Oxford Centre for Buddhist Studies tagja és a buddhista hittudomány doktora. 2009 óta az Oxfordi Egyetem előadója, valamint a School of Oriental and African Studies, University of London meditációs mestere és kutató munkatársa. Professzora egy mianmari buddhista egyetemnek, továbbá vendégtanárként tevékenykedik Indonéziában, Indiában és Thaiföldön. Az Oxfordi Buddha Vihara kolostor apátja.
Évek óta tart tanítást és elvonulásokat Magyarországon és Szerbiában is. A vipassana meditáció módszerét a burmai és thaiföldi hagyományvonalak által képviselt módon közvetíti tanítványainak. E meditációs technika jellegzetessége a test, az érzések és az érzelmek kölcsönhatásának megfigyelése, s ezáltal betekintés nyerése azok valós természetébe.

HELYSZÍN:
Életkert, Gyapa http://www.facebook.com/eletkert.gyapa

Az elvonuláson:
– vegetariánus étkezés
– szállás jurtában vagy saját sátorban
– járó- és ülőmeditációk a szabadban
– csendes, természetközeli, barátságos környezet az erdőben.

RÉSZVÉTELI DÍJ
40 000 Ft (étkezés, szállás és a szerzetes adománya)

SZERVEZŐK:

Dobos Andrea Beáta
(Buddhista Vipassana Társaság)
dobosandrea7@gmail.com
tel.: 20 3580297

Czike Klára
(Buddhista Vipassana Társaság)
czike.klara@ettf.hu
www.vipassana.hu

2 helyet szeretnénk olyanok számára felajánlani, akik nem tudják kifizetni teljes részvételi díjat, de mindenképpen szeretnének jönni az elvonulásra. Szeretnénk, ha segítenél a helyszínen a szervezésben illetve ételosztáskor.

JELENTKEZÉS:
A helyek korlátozottsága miatt kérjük mihamarabb jelentkezz a megadott email-címeken!

A részvételi díjat a jelentkezési lap elküldésével párhuzamosan kell kifizetni. Legkésőbb egy héttel az elvonulás előtti lemondás esetén az ár felét visszatérítjük.

http://www.tkbe.hu/hirek/130722_vipasszana.html

dhammasami-eletkert

Kapcsolódó

2023 11 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
A Hétfő Esték A Tan Kapuján, 2023-as őszi/téli sorozatának november 27-i eseményén A Tan Kapuja Kiadó és a Onedropzen közös kiadásában megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című 3 kötetes, a Buddha teljes középhosszú beszédinek gyűjteményét először magyar nyelven tartalmazó, a buddhista Tan forrásának is nevezhető könyv kerül bemutatásra.