Főoldal > Vipasszaná meditációs elvonulás az Életkertben

Vipasszaná meditációs elvonulás az Életkertben

dhammasami-eletkert
Esemény leírása

Csendes vidéki elvonulást tartunk, ahol a szeretet meditáció (metta) gyakorlására nyílik lehetőség.

Az elvonulást Tiszteletreméltó Khammai Dhammasami professzor, buddhista szerzetes tartja. Tiszteletreméltó Dhammasami az Oxford Centre for Buddhist Studies tagja és a buddhista hittudomány doktora. 2009 óta az Oxfordi Egyetem előadója, valamint a School of Oriental and African Studies, University of London meditációs mestere és kutató munkatársa. Professzora egy mianmari buddhista egyetemnek, továbbá vendégtanárként tevékenykedik Indonéziában, Indiában és Thaiföldön. Az Oxfordi Buddha Vihara kolostor apátja.
Évek óta tart tanítást és elvonulásokat Magyarországon és Szerbiában is. A vipassana meditáció módszerét a burmai és thaiföldi hagyományvonalak által képviselt módon közvetíti tanítványainak. E meditációs technika jellegzetessége a test, az érzések és az érzelmek kölcsönhatásának megfigyelése, s ezáltal betekintés nyerése azok valós természetébe.

HELYSZÍN:
Életkert, Gyapa http://www.facebook.com/eletkert.gyapa

Az elvonuláson:
– vegetariánus étkezés
– szállás jurtában vagy saját sátorban
– járó- és ülőmeditációk a szabadban
– csendes, természetközeli, barátságos környezet az erdőben.

RÉSZVÉTELI DÍJ
40 000 Ft (étkezés, szállás és a szerzetes adománya)

SZERVEZŐK:

Dobos Andrea Beáta
(Buddhista Vipassana Társaság)
dobosandrea7@gmail.com
tel.: 20 3580297

Czike Klára
(Buddhista Vipassana Társaság)
czike.klara@ettf.hu
www.vipassana.hu

2 helyet szeretnénk olyanok számára felajánlani, akik nem tudják kifizetni teljes részvételi díjat, de mindenképpen szeretnének jönni az elvonulásra. Szeretnénk, ha segítenél a helyszínen a szervezésben illetve ételosztáskor.

JELENTKEZÉS:
A helyek korlátozottsága miatt kérjük mihamarabb jelentkezz a megadott email-címeken!

A részvételi díjat a jelentkezési lap elküldésével párhuzamosan kell kifizetni. Legkésőbb egy héttel az elvonulás előtti lemondás esetén az ár felét visszatérítjük.

http://www.tkbe.hu/hirek/130722_vipasszana.html

dhammasami-eletkert

Kapcsolódó

2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
2024 04 19. 18:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet.