Főoldal > Tíznapos vipassana elvonulás

Tíznapos vipassana elvonulás

dömös1
Esemény leírása

Az elvonulás leírása: 10 nap – 9 éjszaka, néma elvonulás. Az elvonulás időtartama alatt lehetőségünk van megismerni és gyakorolni a Mahasi Sayadaw, Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami burmai szerzetesek által kidolgozott vipasszaná gyakorlatot az ülő, járó és álló meditációs formákon keresztül. Ennek a gyakorlatnak a célja a saját testi és tudati folyamataink közeli, pontos és éber megfigyelése, amely során fejlődik önismeretünk, mély koncentrációs állapotokat érünk el és megismerünk mély, intuitív bölcsességeket a dolgok valódi természetéről. Az erdőben való túrázás közben ugyanakkor olyan helyekre jutunk el, amelyek szimbolikus erővel bírnak. Ezeken a helyeken vezetett vizualizációs élményeken keresztül oldjuk fel a saját életünk során szerzett nehézségeinket, hiányainkat, megtisztulhatunk és pótoljuk veszteségeinket. Ezek a személyes sérülések ugyanis akadályozzák a valóság megismerését, amelyet a meditáción keresztül elérhetnénk. Így az elvonulás során, egyszerre vizsgáljuk a transzcendens élményeket és oldjuk fel a természeten keresztül személyes problémáinkat.

Vezeti: Dobos Andrea Beáta – meditációs tanár, transzlégzés és szimbólum terápia, www.szuletesterapia.hu, www.vipassana.hu, és Gyergyák Bence

Elvonulás ára – házban lakással: 80.000 Ft előleg: 40.000 Ft (március 15-ig) – ágynemű biztosítva. 

Sátras ár: 70.000 Ft előleg: 40.000 Ft (márcis 15-ig) – saját sátrat, ágyneműt hozni kell!

Szállás: 10 fõ részére férőhely a házban, további 7 db sátorhely a kertben 

Ellátás: reggeli, ebéd, (vacsora csak túra-napokon), forrás víz

Létszám: max. 17 fõ

Napirend: program szerint

Túrák időtartama és hossza: 4-5 óra, max.: 10 km

Jelentkezés, információ: Dobos Andrea Beáta, tel.: +36 20 358 0297, email: dobosandrea7@gmail.com

Előleg befizetés: Bakonyvidéke Takarékszövetkezet, számlaszáma: 62900184-16809619

A részletes program

dömös1

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.