Főoldal > Thai vendégoktató kurzusai

Thai vendégoktató kurzusai

somboon19
Esemény leírása

Kedves Hallgatók!

Idén is ellátogat hozzánk a thai partnerintézményünk, a Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetem doktori iskolájának dékánja, Ven. Dr. Phramaha Somboon Vuddhikaro. Látogatása során két kurzust és egy elvonulást fog tartani az alábbiak szerint (tolmáccsal):

Théraváda filozófia (615 323)

Időpont: november 11-15 (H-P), 18:00-20:00

A tárgy leírása:  A Théraváda filozófia eredetének és fejlődésének tanulmányozása metafizikai, episztemológiai, etikai és esztétikai szempontból, valamint ezen témák összehasonlítása az indiai filozófia hat iskolájával.

Kredit: 4kr

Követelmény: beadandó, 4-5 oldal angolul, vagy 7-8 oldal magyarul

Tárgy elismerése: szabadon választhatóként

A buddhizmus társadalmi szerepvállalása (801 318)

Időpont: november 18-22 (H-P), 18:00-20:00

A tárgy leírása: A buddhizmus társadalmi szerepvállalásának kérdéseiről szóló szeminárium központjában az olyan buddhista fogalmak és koncepciók kritikus tanulmányozása áll, melyek a strukturális és társadalmi problémák megoldását támogatják, mint például a közösségek létrehozása, a közösségen belüli kapcsolatok kérdése, részvétel vagy elkötelezettség a társadalom különféle problémáinak megoldásában, különösen a „Buddhizmus a társadalomért” mozgalom tükrében, amely a modern világban igyekszik a buddhizmust a társadalom minden dimenziójába integrálni (például a Sarvodaya Shramadana mozgalom Srí Lankán; a vietnami buddhista mozgalom; a tibet buddhista mozgalom; a thai buddhista mozgalom).

Kredit: 4kr

Követelmény: beadandó, 4-5 oldal angolul, vagy 7-8 oldal magyarul

Tárgy elismerése: szabadon választhatóként

Théraváda elvonulás (615 304)

Időpont: november 16-17 (Szo-Va), 09:00-17:00

A tárgy leírása: Théraváda meditációs elvonulás (elmélet és gyakorlat).

Tárgy elismerése: bármelyik kötelezően elvégzendő elvonulás kiváltható vele

 

Jelentkezni az alábbi linken tudtok, a kurzusok teljesítését a mostani félévben írjuk jóvá.

https://bit.ly/somboon19

Amennyiben kérdésetek van a fentiekkel kapcsolatban, keressetek bennünket a Nemzetközi Irodában, vagy ide írjatok: erasmus@tkbf.hu

somboon19

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.