Főoldal > Thai vendégoktató kurzusai

Thai vendégoktató kurzusai

somboon19
Esemény leírása

Kedves Hallgatók!

Idén is ellátogat hozzánk a thai partnerintézményünk, a Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetem doktori iskolájának dékánja, Ven. Dr. Phramaha Somboon Vuddhikaro. Látogatása során két kurzust és egy elvonulást fog tartani az alábbiak szerint (tolmáccsal):

Théraváda filozófia (615 323)

Időpont: november 11-15 (H-P), 18:00-20:00

A tárgy leírása:  A Théraváda filozófia eredetének és fejlődésének tanulmányozása metafizikai, episztemológiai, etikai és esztétikai szempontból, valamint ezen témák összehasonlítása az indiai filozófia hat iskolájával.

Kredit: 4kr

Követelmény: beadandó, 4-5 oldal angolul, vagy 7-8 oldal magyarul

Tárgy elismerése: szabadon választhatóként

A buddhizmus társadalmi szerepvállalása (801 318)

Időpont: november 18-22 (H-P), 18:00-20:00

A tárgy leírása: A buddhizmus társadalmi szerepvállalásának kérdéseiről szóló szeminárium központjában az olyan buddhista fogalmak és koncepciók kritikus tanulmányozása áll, melyek a strukturális és társadalmi problémák megoldását támogatják, mint például a közösségek létrehozása, a közösségen belüli kapcsolatok kérdése, részvétel vagy elkötelezettség a társadalom különféle problémáinak megoldásában, különösen a „Buddhizmus a társadalomért” mozgalom tükrében, amely a modern világban igyekszik a buddhizmust a társadalom minden dimenziójába integrálni (például a Sarvodaya Shramadana mozgalom Srí Lankán; a vietnami buddhista mozgalom; a tibet buddhista mozgalom; a thai buddhista mozgalom).

Kredit: 4kr

Követelmény: beadandó, 4-5 oldal angolul, vagy 7-8 oldal magyarul

Tárgy elismerése: szabadon választhatóként

Théraváda elvonulás (615 304)

Időpont: november 16-17 (Szo-Va), 09:00-17:00

A tárgy leírása: Théraváda meditációs elvonulás (elmélet és gyakorlat).

Tárgy elismerése: bármelyik kötelezően elvégzendő elvonulás kiváltható vele

 

Jelentkezni az alábbi linken tudtok, a kurzusok teljesítését a mostani félévben írjuk jóvá.

https://bit.ly/somboon19

Amennyiben kérdésetek van a fentiekkel kapcsolatban, keressetek bennünket a Nemzetközi Irodában, vagy ide írjatok: erasmus@tkbf.hu

somboon19

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.