Főoldal > Tejút gyerekfoglalkozás

Tejút gyerekfoglalkozás

tejut2
Esemény leírása

Kedves Gyerekek és Szülők!

Újabb gyerekfoglalkozást tart a múltkori siker után december 8-án A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Tejút Alapítvány közösen! A havonta megrendezett gyermekfoglalkozásainkon a buddhista alaptanítások és alapértékek, a buddhista szemlélet közvetlen és közvetett átadását tűzzük ki célul.

Az alkalmak tekinthetők és igény esetén igazolhatók mint etika (hittan- és erkölcstan) oktatás. Az egyes foglalkozásokat most is két korosztály számára tartjuk: a 4-10 éveseknek és a 11-16 éveseknek. Előbbiekre sokkal több játék, kézműves tevékenység, mesehallgatás vár, míg utóbbiak előadásokat hallgathatnak, beszélgetésekben vehetnek részt és bevezetést nyerhetnek a meditáció alapjaiba és gyakorlásába.

A szülők is csatlakozhatnak a programokhoz, így ők is tartalmasan tölthetik el ezeknek a szombat délelőtti három órás foglalkozásoknak az idejét. Számukra is előadások zajlanak, interaktív beszélgetésben is részt vehetek, s gyakorolhatnak, végül megnézhetik a gyermekek előadásait – így közös élménnyé válhat egy család számára az ismerkedés a buddhizmussal. Ezt igen fontosnak tartjuk. Időnként sor kerül kirándulásokra is, amelyek kedvet teremthetnek a tavaszra is tervezett, s nyáron hagyományosan megrendezett buddhista táborokhoz.

A foglalkozások helyszínei:

A Tan Kapuja Buddhista Egyház Budapest, IX. ker. Csengettyű u. 3. szám alatti épülete.

A következő időpont: 2013. december 8. 9-12h

A foglalkozások ingyenesek!

Érdeklődés, kapcsolat: Csörgő Zoltán – telefon: 30-991-2766, e-mail: csorgo.zoltan at tkbf.hu

tejut2

Kapcsolódó