Főoldal > Tejút foglalkozás

Tejút foglalkozás

tejut
Esemény leírása

A következő találkozó, Tejút-gyerekfoglalkozás március 22-én, szombaton lesz, fél 1o-kor találkozunk vagy Hűvösvölgyben vagy a 11-es busz végállomásánál. Kirándulunk tehát hegy-völgyön, Hármashatárhegy, Tök-hegy, Szarvas-hegy útvonalon egész a Kálvária-hegyig, amiről leereszkedvén a hegy alján található házunk udvarán raknánk tavaszköszöntő tüzet, s mindez zárulna úgy 2 óra tájban. Útközben időnként leülünk, játszunk, virtuális svédasztalozunk, szemlélődünk…

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Tejút Alapítvány közösen, havonta megrendezett gyermekfoglalkozásain a buddhista alaptanítások és alapértékek, a buddhista szemlélet közvetlen és közvetett átadását tűzzük ki célul.

Az egyes foglalkozásokat szándékaink és szívünk szerint két korosztály számára tartjuk: a 4-10 éveseknek és a 11-16 éveseknek. Előbbiekre sokkal több játék, kézműves tevékenység, mesehallgatás és Gőbel Orsolya Varázsjátékai várnak, míg utóbbiak előadásokat hallgathatnak, beszélgetésekben vehetnek részt és bevezetést nyerhetnek a meditáció alapjaiba és gyakorlásába.

A szülők is csatlakozhatnak a programokhoz, így ők is tartalmasan tölthetik el ezeknek a szombat délelőtti három órás foglalkozásoknak az idejét. Számukra is előadások zajlanak, interaktív beszélgetésben is részt vehetek, s gyakorolhatnak, végül megnézhetik a gyermekek előadásait – így közös élménnyé válhat egy család számára az ismerkedés a buddhizmussal. Ezt igen fontosnak tartjuk.

Időnként sor kerül kirándulásokra is, amelyek kedvet teremthetnek a tavaszra is tervezett, s nyáron hagyományosan megrendezett buddhista táborokhoz.

A foglalkozások ingyenesek!

Érdeklődés, kapcsolat: Csörgő Zoltán – telefon: 30-991-2766, e-mail: csorgo.zoltan@tkbf.hu

tejut

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.